2020-07-09 06:00

Din acea zi a început SĂ TRĂIASCĂ: Povestea bloggeriței care s-a mutat în satul cu 9 oameni

 |  00:23
Din acea zi a început SĂ TRĂIASCĂ: Povestea bloggeriței care s-a mutat în satul cu 9 oameni

“Am început cu nimic altceva decât un vis. Și astăzi îmi trăiesc visul. În fiecare zi mă simt atât de recunoscătoare că am putut încă să trăiesc aici în micul meu Paradis. Și să am toate lucrurile pe care le iubesc și să împărtășesc viața cu cineva pe care îl iubesc”…

Astfel scrie Joanna despre ceea ce se poate numi nu aventura, ci experiența vieții sale. Joanna Jinton s-a mutat acum 8 ani într-o cabană din munţi, într-un sat din nordul Suediei, locuit de numai nouă oameni. Nu avea vreo sursă de venit, iar cabana nu avea încălzire şi nici duş. S-a angajat la o fermă din apropiere, iar la scurt timp şi-a deschis un blog. A început să posteze acolo mereu filmări din “aventurile” ei din munţi și rezultatele nu au întârziat să apară: un imens succes la internauți și premii care i-au răsplătit experiențele relatate pe blog. Astfel, Joanna, originară din Gothenburg, a devenit faimoasă în toată lumea pentru stilul ei unic de trai. În ciuda gerului nemilos, tânăra nu se dă înapoi de la experienţe periculoase, cum ar fi scăldatul în apă îngheţată. Imaginile publicate de Joanna Jinton pe contul ei de YouTube (https://www.youtube.com/user/JonnaJinton) par fi a desprinse din basme.

Era plictisită și confuză

Cum a început mai exact totul? După cum spune chiar ea, era plictisită, confuză și nu știa cu adevărat ce să facă cu viața ei. Se simțea mai nefericită decât a fost vreodată. Într-o vară, pe când avea 21 de ani, a plecat să petreacă doar câteva săptămâni în casa de vară a familiei sale. În nord, la aproximativ o sută de mile de Gothenburg. Casa este situată într-un mic sat pitoresc numit Grundtjärn - înconjurat de pajiști, păduri de brad și un lac. Peisajul este de nedescris – luminile nordului, păduri în toate direcțiile etc. “Îmi amintesc cum m-a lovit brusc: Aici vreau să fiu! Deci, fără nicio sumă semnificativă de bani sau niciun fel de planuri de a supraviețui, am spus familiei și prietenilor mei că mă mut. Pur și simplu știam că trebuie să plec și am plecat la scurt timp”, povestește Joanna.

Singurătatea de la oraș

“M-am simțit mai singură trăind într-un oraș mare, decât într-un mic sat suedez cu nouă rezidenți; în orașe, sunt atât de mulți oameni, dar nimeni nu te privește în ochi. Aici toată lumea te salută. M-am simțit atât de bine primită aici, chiar dacă erau atât de puțini oameni. În oraș m-am simțit mereu stresată, viața este mult mai lentă aici și îți faci timp să faci totul cu grijă și dragoste. De asemenea, trebuie spus că noutatea de a putea deschide ușa din față și a vedea căprioarele, păsările zburând și pădurile din jurul tău nu se termină niciodată”, povestește Joanna într-un interviu. 

Joanna este vizibil deranjată de societatea suedeză - cea de la oraș. “Probabil că oamenii cred că aici este mai exotic decât este. Oamenii suedezi au cu siguranță concepții greșite - în special oamenii care locuiesc în orașe și care au căsuțe de vară în mediul rural. Ei cred că, dacă trăiești așa, ești tot timpul în vacanță. Totul durează mult mai mult aici, pentru că trebuie să parcurgi distanțe uriașe pentru a cumpăra alimente, trebuie să muncești pentru a obține căldură în casă, alimentarea cu apă ar putea fi sporadică. Nimic nu este la fel de accesibil ca în orașele mari și totul este o provocare - dar este atât de plină de satisfacții”. Joanna se plimbă prin munţi, ori de câte ori are ocazia, face fotografii sau filmează. Pe lângă fotografie și filmat, tânăra suedeză pictează şi cântă. Contul ei de Instagram fiind de fapt un blog destinat persoanelor pasionate de natură.

A început să aprecieze lucruri la care nu se gândise vreodată

 “Acești 8 ani au fost atât de provocatori, dar și minunați și magici într-un fel. Am învățat atât de multe din acea zi când am ajuns la casa veche din acest sat mic din pădure, fără bani, niciun loc de muncă și niciun plan despre ceea ce ar trebui să fac cu viața mea. Dar din acea zi am început să trăiesc, de fapt. Am început să apreciez lucruri la care nu mă gândisem niciodată când locuiam într-un apartament din oraș. Și am învățat că nu poți simți niciodată senzația de căldură minunată, confortabilă, dacă nu ai simțit-o pe cea de rece”, mai scrie Joanna.

Ea nu mai este însă singură în această aventură a vieţii ei: suedeza s-a căsătorit anul trecut, cu un bărbat care îi împărtăşeşte pasiunea pentru natură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

POVESTEA LUI HARAP
22 Ian 2020

Când viata este una civilizata, venitul minim salarial este 2.600 de/euro ce nu poți face ? Sa ne gândim la viata romanului din satul traditional ro. Lipsit de civilizație cu un venit minim salarial de 2.230 lei ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz