2020-08-15 23:52

Dumnezeu e chivernisit

 |  17:27

Cezar Pârlog

Niște vremuri mai ciudate, acasă, la slujbă și în politică; ăștia chiar vor să șteargă pe jos cu Dacian! Super Lună şi Münchhausen Daum. Suficiente argumente ca, la ceas de seară cu ușa de la birou închisă, ba chiar și cu un vraf de cărți jos pe parchet, în dreptul ei, pentru întîrzierea unui acces de nevastă căzută în dizgrație, să cotrobăi pe alte profiluri feminine de pe Facebook. Cum e normal și necesar ochii fac prima selecție, da, dom’le, e chimie! Verific „dosarul”, corespunde, și mă pun pe cucerirea prin învăluire, cuvinte savante și citate în latină.

Găsesc ceva onorabil, are niște postări deștepte, motivație intelectuală deja există, conturul și cilindreea sînt ok, adevărul e că stă puțin cam departe, sînt cîteva sute de kilometri pînă la ea, dar și aia de dinainte avea chiar mai mult și tot a dat o fugă cu trenul, n‑a schimbat decît de trei ori, doar pentru un ceai și o plimbare de‑o noapte prin Cișmigiu. Deci depărtarea nu‑i de speriat, argument contra în nici un caz, ba chiar ar mai economisi și o sută și ceva de kilometri la fiecare drum. Şi-n plus „dispune” şi de aeroport.

Numele e același, deci nu trebuie o filă separată în „registrul de evidență”, pun doar o cifra în plus și gata: Mădă 2.

Dialogul e frumos, multe lucruri dragi le descoperim comune și, în consecință, după numai douăştrei de minute de amor platonic vine rapid și un mic binemeritat dar: numărul ei de mobil. Rețeaua e aceeași, nu se recomandă să ai prieteni pe celelalte, cauzează la nota de plată și, cu doar trei cifre diferite față de Mădă, nu ocupă decît un bit jumate în plus de memorie.

Vrea să îi trimit o poză nouă, îi cer adresa de e‑mail, aștept puțin și vine: surpriză, e aproape la fel, doar cu două litere diferită decît al predecesoarei, or fi surori. Clar că Dumnezeu vrea să fac economie; o fi și pe la ei criză?! Or avea și ei vreo Merrill Lynch? Vreo Lehman Brothers?

Ştii, uneori nici nu e nevoie să te aud la telefon. Ştiu că eşti acolo, undeva, ştiu că mă iubeşti şi că în două ore o să te îmbrăţişez. Nu am nelinişti, e o stare plăcută şi îmi place.

Trebuie doar să te găsesc. Mai caut. Azi am dat peste două site-uri noi...

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte 2016 şi „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte, 2014, Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz