2020-07-14 11:46

E binecunoscut și contagios: “Virusul” care se poate răspândi în FAMILII

 |  00:44
E binecunoscut și contagios: “Virusul” care se poate răspândi în FAMILII

Nu e de speriat, pentru unii e ceva negativ, pentru alții e benefic, depinde cum privește fiecare situația. Acesta e un “virus” atipic, care se poate răspândi, datorită unor cutume binecunoscute omenirii...

Potrivit psihologilor, emoţiile intense iscate de divorţul unei persoane apropiate pot fi transferate asemenea unui virus, făcându-i pe cei din jur să divorţeze la rândul lor. Astfel cercetătorii au ajuns la concluzia că divorţul este "contagios" în cadrul grupurilor de prieteni. Mai precis profesorul James Fowler, de la Universitatea din California este cel care susţine că “practic, când o persoană divorţează, îi contaminează pe cei din jur cu informaţii legate de situaţia în cauză şi de factorii care au dus relaţia în acel punct. Mai mult, potrivit cercetărilor realizate, dacă eşti prieten cu cineva care divorţează, ai şanse mai mari de a ajunge într-o situaţie similară.

Totul se poate "întinde"

Atunci când o persoana separată sau aflată în divorţ se confesează alteia căsătorite, aceasta din urmă câştigă experienţa şi află despre părţile pozitive şi părţile negative ale unui divorţ. “Se pare că cele mai multe persoane reţin însă numai beneficiile”, notează cotidianul britanic The Telegraph.

Gradul de afectare este astfel semnificativ, prietenilor apropiaţi ai cuplului separat crescându-le şansele de divorţ cu 75%. Conform descoperirilor sociologilor şi psihologilor americani, riscul se poate "întinde" de la un cuplu la prieteni şi familie, dar poate la fel de uşor să afecteze relaţii la două "grade" depărtare de cuplul original. Ce e de făcut? Mai nimic…Având în vedere că viața împreună înainte de căsătorie nu mai prezice divorțul, potrivit unui studiu, lansat de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, la începutul anului 2012.

Este posibil

Sondajul din 2012 a implicat 22.000 de bărbați și femei, care au locuit împreună înainte de nuntă. Relațiile lor cu actele în regulă, au durat în mediu 15 ani. Cât despre cei care au locuit împreună dar nu s-au logodit, relația lor în concubinaj a durat în mediu 10 ani, potrivit huffingtonpost.com. Un studiu din Psychological Science sugera că, în cazul divorțului, ar fi vorba despre ceva parțial genetic. Adică este posibil ca unii oameni să poarte niște gene care le sporesc riscul de a pune punct unei căsnicii. Aproape la fel ca în cazul virușilor, imunității etc, că tot e o temă “la modă“…

Foto: BBC


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz