2020-07-02 13:14

Frustrări. Mici şi pisiceşti

 |  16:09

Cezar Pârlog

Mi-am luat pisic. Un Ragdoll. O rasă deosebită, care a apărut prin laboratoare abia prin ’60. Ăsta micu’ e mare campion naţional şi internaţional. Pe numele lui exact şi complet, din toate actele cu cîte trei ştampile hologramă şi timbru sec, Elian Rags Snickerdoodle. Unu’ care a văzut mai multe ţări decît subsemnatul şi cu toţi prietenii mei la un loc. Are şi un vraf de premii. Cîte n-am să iau eu în şapte vieţi de literator şi de scriitor de articole în reviste cu tiraj de buzunar, într-un decor, azi, atît de sărăcit. Am făcut nişte poze şi le-am pus pe Facebook, cum e obiceiul şi cum zic şi recomandările nescrise ale lui Zuckerberg ăla. Au venit rapid două sute patruzeci şi cinci de like-uri şi şaptezeci de comentarii, de mi-a luat trei ore să răspund politicos la toate. De’, educaţie, tată! primii şase ani jumate de-acasă şi părinţii mei care nu trebuie să se rotească de ruşine, ca elicea unui ventilator, pe-acolo pe unde-or fi, la o margine de Buzău.

E adevărat că la ultimul meu articol din „Luceafărul”, o proză ultrapremiată, am avut şi eu douăşpe like-uri. Puţine, e drept; dar sincere şi profesioniste. Şi oricum, la o postare caritabilă, pentru un spital de copii, au fost doar două în mai mult de o zi. Nu, nu sînt ofticat şi nici nu am de ce. Dar ştiu şi-s convins că următoarea mea carte, indiferent despre ce va fi, va avea un titlu gen „Pisicul/Pisica/Motanul şi...” (aici o să pun ceva care să aibă cît de cît o legătură cu ce-i înăuntru, şi multe poze cu mîţe), şi că va avea ataşat un pluş mic, din partea mea, gratuit.

După asta, pentru Gala premiilor „Cărţile anului”, cred că tot la Odeon o să fie, nu-mi mai rămîne de făcut decît să aştept. Ba nu, sigur trebuie să dau iar la curăţat costumul gri, nu l-am mai luat de la ultima lansare, şi să-i mai scurtez mînecile, să se vadă din toate unghiurile butonii cu cap de pisic, „Hello Kitty”. Oare să-l ajustez înainte, sau după ce îl duc la curăţat, cum o fi mai bine? Cred că-l duc după, pe 15, abia iau şi salaru’.

Gata, am fugit, cu scuze: au mai venit douăştrei de comentarii la care trebuie să răspund; politeţea-i politeţe, „non discutandum”!

Cred că n-ar fi rău să fac şi un grup al scriitorilor cu pisici, mai vorbim şi noi de mîncarea umedă, de dimensiunea litierei...

*

(din volumul „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, în curs de apariţie la Editura Tracus Arte)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-25Parerea ta...

CREIONUL CHMIC
25 Feb 2016

Zău de nu e lung cât o zi de vară numele pisicului - campion (național și internațional). Și de ce mă rog e gelos stăpânul pe o felină patrupedă…frumoasă, blănoasă, mlădioasă și cu ochi azurii de te bagă-n boală?! El a primit like-uri pentru că-i pisică: pornind de la vârf de de nas cârn, în vânt…. ca un compion ce se ”respectă”, trecând apoi spre spate, dând de niște urechi (drepte) ciulite a alarmă, coborând până-n vârf de coadă de vulpe, stufoasă…aratănd un animal superb și delicat, nativ rasat, care face cinste neamului său felin, din care se ”trage”!
CREIONUL CHIMIC
25 Feb 2016

D-apăi stăpânul de pisic, poa’să capete precum felina, like-uri nu numai facebook-cești (nu întotdeauna reale) ci d-alea adevărate, luate în direct (adică LIVE), la fața locului, de la eventuale admiratoare – din juriu/prezidiu sau tele(spectatoare) simple, stăpâne ale altor feline care se vor îndrăgosti (cine știe cine de cine, ori...care pe care) de-al vostru motan, sau de stăpânul de motan! Așa că nu se găsește justificare o eventuală plângere în condica de reclamații, fiindcă sugestia celor de mai sus, capăta un rost sau sens! Nimic nu e întâmplător, nu există musai coincidențe, ci doar valențe ale dorințelor ascunse (prost...) care pun în mișcare întregul Univers pentru o aducere la un numitor comun, deci împreună..căței – pisici, stăpâni - stăpâne! Parol, cunosc cel puțin un caz - ea finanțistă, el – medic veterinar...dar n-a fost vorba de-un pisic ci, de-un șoricar!
P.S.
25 Feb 2016

Așa cum se spune că o mașină de marcă și foarte scumpă se poate constitui PARTE CIVILĂ într-un proces, fiindcă s-a transformat într-un imens aspirator de gagici, așa și cu patrupedele-astea...cu cât sunt mai grațioase, mai frumoase și de rasă, umblând după ele ca să le întreții, pe la cabinete ori concursuri, vine și răsplata...pe măsură – uneori materială dar și sufletească, pentru că la modul cum te privește-un câine-n ochi sau cum se ”pisicește” dulce un ghem de felină în miniatură pe lângă tine, nu prea se pune egal cu alte animale (uneori nici cu cele pe 2 picioare)!
P.P.S.
25 Feb 2016

În privința scrierii unei cărți despre pisici, dacă nu le transformați în cărți cu benzi desenate pentru copii, mai bine dați la medicină veterinară și-apoi vorbiți în temă...sau, mai bine scrieți ceva la genul ”Pisica pe acoperișul fierbinte”... no?!
CORINA
26 Feb 2016

Citit si placut :-) inclusiv comentariile care nu lipsesc niciodata ...le scrii tu sau altcineva ? Cred ca ai o fana/fan cu talent la scris :-) Cine se aseamana,se aduna :-)
CEZAR PâRLOG
26 Feb 2016

salutind o binevenita Corina! Bucurosi de oaspeți fiind...;-) Multumim si pentru aprecieri... ne adunam, bineinteles, cei cu asemănături...;-) sa ne mai viiiii!..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz