2020-02-27 07:45

Girafă cu miere

 |  18:17

Cezar Pârlog

M-am contrazis azi dimineaţă cu unu’ la o şedinţă la care se lansa un nou proiect; cercetare şi fonduri europene, bani, tată! Eram ascuns pe undeva prin spatele sălii; încă din şcoală, de la adunările UTC, vînam locurile alea, în care, la nevoie, se putea dormita sau, cu puţină grijă, mînca ori răsfoi vreo revistă. El zicea că „Cea mai lungă limbă din regnul animal o are girafa”, eu, cameleonul. S-au încins spirite, am bătut în linişte palma şi am pierdut pariul: zece kile de vin roşu de ţară. Am lămurit-o rapid, şi a cîştigat el, cu fix şaişcinci de centimetri în cap, wireless-ul să trăiască! Dacă biruiam eu, dădea o sticlă mare de vodcă „Nemiroff”, de-aia cumsecade, cu miere şi un ardei iute roşu pe fund, bună tare, nici nu zici că-i vodcă. Deşi într-un fel aveam şi eu dreptate, dacă ne raportăm la proporţia limbii din lungimea corpului, sau la viteza cu care ea este folosită; dar presimţind o zi fastă, am renunţat la interpretări şi am făcut cu înţelepciune pasul înapoi.

După şedinţă, s-a terminat repede, firfiricii puşi la bătaie ne-au trezit, şi am încercat amîndoi să-l convingem pe şef să ne bage conducători de proiect; luptă corp la corp, dar, bineînţeles, o luptă dreaptă şi cinstită, ca-ntre prieteni. În timpul meciului, ca în proverbul ăla, „Cînd doi se ceartă...”, dat exemplu la toate odraslele, sau ca în toate poveştile, că tot am pomenit de copii, a apărut de pe turnantă un alergător singuratic, care aparent nu îndeplinea nici jumătate din condiţiile cerute. A obţinut rapid nominalizarea pentru grant, băgîndu-i şefului limba adînc în ureche; de’!, se pare că organul lui l-a depăşit, prin lungime, pe al celui mai înalt mamifer de pe Pământ. De raportul  cu lungimea corpului nici nu mai vorbesc, sînt absolut sigur că şi cameleonul meu ar fi ieşit bătut bine. E adevărat că trebuie să fi fost şi ceva cuvinte meşteşugite şi multă, muultă miere.

Şi ce bună ar fi fost vodca aia, „Nemiroff, honey pepper”! Mai spun unii că lungimea nu contează...

*

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI, 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-17Parerea ta...

MIHAELA HURă
18 Dec 2015

Ei, se pare că alergătorul acela singuratic posedă toată documentația științifică necesară unui asemenea demers... urecheat - lungimea organului cu papile, raportată la proporțiile corpului propriu, dar mai ales la cele ale urechii șefului și cumulată cu viteza utilizării rezultă un grant. După toate legile fizicii, ale anatomiei și ale măiestriei. Așadar, domnule Cezar Pârlog, de unde nemulțumirea autorului?? În definitiv, trăim într-o societate... democratică, în care însăși Constituția garantează dreptul oricărui cetățean bun plătitor de taxe și impozite de a-și folosi liber organele din dotare, nu? Aveți organ cu papile? Are șeful două bucăți ureche? La atac, cu baioneta la armă și lopățica la piept! Sau invers, cum doriți :)))))))))
CEZAR PâRLOG
18 Dec 2015

Desigur si logic cum ca nemultumirea autorului nu provine decit din frustrarile proprii si personale. O poate recunoaste si apoi spune orice cetatean respectabil care citeste Click-ul ori Libertatea. Sau, doar din motive de armonizare la textul creat si tocmai citit. Nestiind mai mult despre un grant, decit felul in care se scrie; adica, g-r-a-n-t. Tema: Alegeti varianta corecta. ;-)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine