2020-03-28 12:00

Iguane înghețate vor CĂDEA din copaci

 |  17:32
Iguane înghețate vor CĂDEA din copaci

Omenirea se confruntă din ce în ce mai des cu fenomene extreme și, ceea ce este destul de îngrijorător, unele dintre aceste fenomene nu pot fi “prezise” din timp. Uneori sunt doar...bănuite, iar oamenilor nu le rămâne decât să se întrebe „Oare când se va întâmpla?”, deși sună oarecum apocaliptic.

Serviciul Meteorologic Național al SUA a emis o avertizare inedită pentru statul american Florida. Aceasta după ce temperaturile au scăzut până aproape de 0 grade. Odată cu această scădere a temperaturilor, are loc un fenomem mai puțin obișnuit: reptilele cad din copaci. Este vorba în special de iguane, care sunt susceptibile la îngheț odată ce temperaturile scad sub 4 grade, anunță The Guardian.

Nu sunt moarte

Iguanele îngheață odată ce temperaturile scad la aproximativ 4 grade Celsius. Când sunt înghețate, aceste creaturi cu sânge rece își pierd aderenta și alunecă din copaci. Însă experții au informat oamenii să fie conștienți de faptul că reptilele înghețate deși par lipsite de viață, nu sunt moarte! “Iguanele verzi, la fel ca toate reptilele, sunt animale cu sânge rece, așa că atunci când temperatura scade la un anumit nivel, iguanele devin immobile”, declara anul trecut, când a fost cam aceeași poveste, Kristen Sommers din Comisia de Conservare a Peștilor și Sălbatice din Florida. “Sub 50 de grade Fahrenheit, ele devin lente. Sub 40 de grade, sângele lor se oprește, iar corpul le devine suficient de rece încât să nu mai aibă nici o reacție ".

Serviciul Meteorologic Național a luat decizia de a avertiza publicul pe Twitter cu privire la această situație: “@NWSMiami - Jan 21 - This isn't something we usually forecast, but don't be surprised if you see Iguanas falling from the trees tonight as lows drop into the 30s and 40s. Brrrr! #flwx #miami”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine