2020-04-08 00:15

Îi plăceau blondele, dansul, viața: A murit omul MIC, cu inimă MARE

 |  20:32
Îi plăceau blondele, dansul, viața: A murit omul MIC, cu inimă MARE

La naștere a fost ținut în palmă. Îi plăceau blondele și hotdog-ul, îi plăcea să danseze, iubea viața. De fapt, a avut o viață interesantă, dar tot acest “interes” a fost generat de ceva ce nu și-ar fi dorit nimeni.

”A fost internat în spital de mai multe ori pentru o pneumonie, dar de data aceasta, inima sa a fost de asemenea afectată. A murit astăzi”…Aceasta a declarat, plin de durere, fratele celui care deținea un record - mai mult o povară, decît o mândrie.

Khagendra Thapa Magar, cunoscut drept cel mai scund om din lume care se putea deplasa singur - potrivit Daily Mail, a încetat din viaţă acum câteva zile, la vârsta de 27 de ani. “A fost atât de mic la naștere încât îl puteai ține în palma unei mâini și era foarte dificil să îi faci baie”, spune tată său, Roop Bahadur. ”Viața poate fi o provocare când nu cântărești decât șase kilograme și nu îți poți găsi locul într-o lume construită pentru o persoană de înălțime medie. Dar cu siguranță Khagendra nu a lăsat ca mărimea sa să îl oprească din a se bucura de viață”, a mai spus tatăl micului om.

O celebritate internațională

Thapa, care a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind cel mai scund om din lume, și-a găsit sfârşitul la Unitatea de Terapie Intensivă (UCI) a Spitalului Municipal din Pokhara, Nepal. Potrivit The Himalayan Times, Thapa avea o afecțiune respiratorie cronică datorită înălțimii și greutății corpului.

S-a născut în Dhulubaskot-6 în districtul Baglung și a fost înregistrat oficial ca fiind cel mai scund om din lume în Guinness World Records, la 14 octombrie 2010. I s-a dat numărul de înregistrare – 154894. El a deţinut, de asemenea, recordul pentru cel mai scund adolescent de sex masculin (65,58 centimetri înălţime la momentul la care a fost măsurat). „A atras rapid atenția publicului, iar, în 2011, a fost numit ambasador al bunăvoinței Nepalului în domeniul turismului”, conform presei nepaleze. Tânărul a devenit o celebritate internațională și a călătorit în mai multe țări, unde a participat la mai multe emisiuni de televiziune, inclusiv în Franța și SUA. Thapa a fost și imaginea unei campanii de promovare a turismului în Nepal (a fost transportat pe Muntele Everest, cel mai înalt de pe Pământ). Acum, titlul de cel mai scund bărbat de pe Planetă i-a revenit columbianului Edward Nino Hernandez, înălțimea sa fiind de 0,7 m.

Adevărul din spatele recordului

De ce era așa Khagendra - al cărui nume înseamnă "Domnul Păsărilor"? Suferea de nanism (numit și nanosomie, microsomie sau hiposomie), o afecțiune medicală care se caracterizează printr-o statură cu mult inferioară celei medii. Nu există criterii universale de definire, dar, de exemplu, în SUA se referă la adulți care au sub 147 cm. Atenție, potrivit specialiștilor, „pitic“ nu este o etichetă acceptabilă. Această afecțiune este foarte vizibilă și poartă deseori conotații negative în societate, cei ce o au având de luptat cu stereotipuri.

"Am fost foarte încântat să îl cunosc pe Khagendra”, spunea Craig Glenday, redactor șef Guinness World Records, subliniind că nepalezul avea o inimă mare - un suflet bun. Craig l-a întâlnit prima dată în 2010: "Este o onoare să întâlnești un asemenea om, sunt puțini oameni precum Khagendra, care să își împărtășească poveștile lor remarcabile. Nu pot fi ușor încadrați într-o lume concepută pentru o persoană obișnuită, așa că a fost minunat, când l-am cunoscut pe Khagendra, să văd că nu și-a pierdut nimic din entuziasmul său pentru viață".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

SICA MANDOLINA
20 Ian 2020

Asta era bun de pm pt. Dulapul nesimțit...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine