2020-05-29 03:58

Imaginaţi-vă posibilităţile: a apărut „Sfântul Graal” al MERELOR

 |  22:32
Imaginaţi-vă posibilităţile: a apărut „Sfântul Graal” al MERELOR

Promite a fi un succes mondial, are un nume straniu, ce duce cu gândul la Univers și se spune că e dulce, crocant şi zemos. Are o schemă gigant de plantare, despre care se spune că e cea mai mare şi mai rapidă din istoria mondială a merelor!

O nouă varietate de măr a fost lansată cu o campanie de marketing de mai multe milioane de dolari. Merele din această nouă varietate au ajuns deja în rafturile supermarketurilor americane la începutul lui 2020, după cum relatează BBC Mundo. Primele asemenea mere de vânzare în SUA se vând cu 5 dolari 454 de grame, mai mult decât triplu faţă de soiurile standard.

Pe nume Cosmic Crisp, acest soi de măr a fost produs în SUA, iar susţinătorii săi sunt convinşi că va deveni un nou succes mondial. Iniţial cunoscut drept WA 38, Cosmic Crisp şi-a primit partea “cosmică” a numelui deoarece se spune că picăţelele albe de pe coaja sa roşu închis se aseamănă cu stelele pe cerul serii! "Stelele s-au aliniat în cazul acestui măr", a declarat, pentru BBC, Kathryn Grandy, directorul de marketing al companiei americane de fructe Proprietary Variety Management (PVM), responsabilă cu lansarea de 10 milioane de dolari a noului soi de mere. Crisp este o încrucişare între două soiuri de mere care deja există pe piaţă, Honeycrisp şi Enterprise, şi unii îl descriu drept 'Sfântul Graal' al merelor.

Au pariat pe măr

"Cosmic Crisp îşi menţine calităţile dacă se păstrează la rece, între 10 şi 12 luni", spune Kate Evans, care a condus programul de producere a merelor la Departamentul de Horticultură al Universităţii de Stat din Washington, SUA. Mulți  producători de mere din statul unde a fost creat Crisp au pariat 40 de milioane de dolari pe ceea ce va deveni un succes. Istoria acestui soi datează din 1997, când a început programul privind producţia acestuia, la Universitatea din Washington. Ideea era dezvoltarea unei noi varietăţi pentru a-i ajuta pe producătorii de mere din statul respectiv, care pe atunci se confruntau cu probleme. Washington era cel mai mare producător de mere din SUA, dar a înregistrat o scădere constantă a vânzărilor celor două soiuri ale sale cel mai răspândite, respectiv Golden Delicious şi Red Delicious.

Această reducere a fost cazată de faptul că majoritatea consumatorilor preferau alte varietăţi, care îşi păstrau dulceaţa şi prospeţimea mai mult timp, precum Pink Lady şi Royal Gala.

Nu are precedent

Disponibil pentru prima dată pentru plantare comercială în 2017, producătorii de mere din Washington au auzit atunci vorbindu-se despre cât de bună se presupunea a fi noua varietate de măr. Astfel că cererea pentru Crisp a fost atât de mare încât agricultorii au trebuit să participe la o loterie pentru a putea obţine primele seminţe. Selecţia a fost făcută de un program informatic. După aceasta, vânzările de seminţe au explodat. În prezent, peste 12 milioane de pomi Crisp cresc în Washington, pe o suprafaţă de 12.000 de acri (circa cinci milioane de hectare). Soiul cu pricina are o schemă gigant de plantare, despre care se spune că e cea mai mare şi mai rapidă din istoria mondială a merelor și a costat producătorii în total 30 de milioane de dolari.

Se estimează că vor fi livrate peste 46.000 de lăzi de 18 kilograme înainte de finele anului şi se va ajunge la două milioane în 2020 şi 5,6 milioane în 2021. Mărul are inclusiv un slogan înregistrat – “Imaginaţi-vă posibilităţile”. "Viteza cu care Cosmic Crisp va fi pregătit să intre pe piaţa americană în următorii cinci sau opt ani nu are precedent", a spus pentru BBC James Luby, profesor de ştiinţe horticole la Universitatea din Minnesota-Twin Cities.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine