2020-08-08 06:49

Impozite mai MARI pentru cei foarte bogați? Chiar ei le cer

 |  00:25
Impozite mai MARI pentru cei foarte bogați? Chiar ei le cer

„Pe măsură ce Covid-19 se extinde în toată lumea, milionarii ca noi au un rol esențial de jucat în vindecarea lumii”…Sună a declarație ireală dar, oricum ar fi, ea există.

Și aparține semnatarilor unei scrisori deschise, printre care cofondatorul gigantului american de înghețată Ben & Jerry’s, Jerry Greenfield sau regizorul britanic Richard Curtis. Mai exact este vorba despre un grup de 83 de milionari au cerut mai multe impozite pentru cei mai bogați oameni din lume „imediat” și „permanent” pentru a ajuta la recuperarea economiei după criza provocată de noul coronavirus. Scrisoarea, publicată înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe G20 și a summitului european extraordinar din această săptămână pentru repornirea UE, solicită „guvernelor să majoreze impozitele pentru oameni ca noi. Imediat, substanțial și permanent. Nu suntem cei care îngrijim bolnavii în unitățile de terapie intensivă. Nu conducem ambulanțele care îi aduc pe bolnavi la spital. Nu suntem noi cei care umplem rafturile magazinelor alimentare si nu livrăm mâncare din ușă în ușă. „Dar avem bani, mulți”. Așa scrie acest grup, care se numește „Millionaires for Humanity ”, pe site-ul ci același  nume.

“O creștere permanentă a impozitelor pentru oamenii ca noi”

De ani buni, miliardari ca Warren Buffett și Bill Gates cer mai multe impozite. Anul trecut, un grup restrâns de miliardari americani, printre care omul de afaceri George Soros, cofondatorul Facebook, Chris Hughes, și moștenitorii imperiilor Hyatt și Disney, au publicat, de asemenea, o scrisoare pentru a susține ideea unui impozit pe avere.

„Omenirea are nevoie de bani acum și va avea nevoie de ei în anii următori, pentru a ne reveni din criză, al cărei impact va dura zeci de ani” și ar putea „împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie”, mai spune grupul cu pricina, potrivit smartradio.ro. „Problemele cauzate de Covid-19 nu pot fi rezolvate prin donații de binefacere, oricât de generoase. Șefii de guvern trebuie să își asume responsabilitatea pentru strângerea fondurilor de care avem nevoie și cheltuirea lor în mod echitabil pentru a finanța în mod adecvat sistemele noastre de sănătate, școlile și siguranța publică printr-o creștere permanentă a impozitelor pentru cei mai bogați oameni de pe planetă, oamenii ca noi”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-15Parerea ta...

O PARERE
15 Iul 2020

Demult, trebuia acest demers. De acum 25 de ani. Pe averi si venituri mari impozite progresive. 16% ori 10% la un venit minim este suficient iar pentru milionari nu reprezinta mai nimic. La fel alt impozit pentru a doua si a treia casa, terenuri, masini. Atunci si lacomia unora se va mai tempera si vor fi venituri mai bune pentru educatie, sanatate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz