2020-03-28 11:49

În ce ordine înfloresc anul acesta CIREȘII

 |  17:15
În ce ordine înfloresc anul acesta CIREȘII

Poate părea o știre banală, dar este foarte importantă, deoarece la acest moment, al înfloririi cireșilor, e atentă toată omenirea. Numai că acest magic moment se petrece într-un anumit loc, unde a devenit o sărbătoare la care participă îndrăgostiți, turiști, familii, prieteni…

Sezonul cireşilor în floare se va deschide oficial la Tokyo. Spre bucuria japonezilor, care sărbătoresc acest eveniment anual în grădini şi parcuri. Și spre bucuria turiștilor, a bloggerilor, a instagramerilor etc. Doar că anul acesta, în ceea ce privește admirarea “sakura” (cireșii înfloriți) e o problemă!

Potrivit site-ului Japan Meteorogical Corporation, anul acesta, în Japonia, primăvara va sosi mult mai devreme decât în ultimii ani, iar primii muguri roz de la Tokyo vor apărea în jurul datei de 19 martie. Cu şapte zile înainte de previziunile iniţiale, care anunţau că în capitală, primăvara va debuta la 26 martie. Dar atunci va fi, de fapt, deja ”mankai” - unul dintre cele mai imortalizate fenomene din Japonia. Oricum ar fi, meteorologii japonezi spun că, de obicei, evenimentul este un bun indicator pentru evoluţia anotimpului.

O adevărată instituţie

Conform panorama.it, primăvara timpurie este cauzată de temperaturile care au dus la o întârziere importantă a debutului toamnei şi, respectiv, a iernii. Dacă primii muguri de la Tokyo vor apărea pe 19 martie, locuitorii din Osaka vor trebui să aştepte până la 25 martie. Ceva mai norocoşi cei din Kyoto (23 martie) şi din Hiroshima (22 martie), în timp ce în aprilie vor înflori cireşii din Kanazawa (1 aprilie), din Sendai (7 aprilie) şi cei din Negano (9 aprilie). Ca de obicei, ”hanami” se va termina după înflorirea cireşilor din Sapporo, prevăzută pentru data de 10 mai.

Înflorirea cireşilor în Japonia este un adevărat eveniment. Sărbătoarea florilor de cireş, numita "hanami" („contemplarea florilor”), constituie o adevărată instituţie în Japonia. O sărbătoare care se desfăşoară în fiecare an, odată cu deschiderea florilor de culoare alb sau roz, ale cireşilor plantaţi din belşug în Japonia.

Acum e pentru toată lumea

Aceşti pomi, faimoşii "sakura", cum îi numesc japonezii, se caracterizează prin înflorirea rapidă şi căderea la fel de grăbită a petalelor. Această minunăţie efemeră sensibilizează japonezii, care s-au obişnuit să o celebreze de secole.

În trecut, admirarea acestor frumseţi era un privilegiu al celor bogaţi, însă astăzi oricine se poate bucura de spectacolul colorat. Cireşii înfloriţi fac fac parte din iconografia tradiţională japoneză. În perioada înfloririi lor,  japonezii transformă parcurile, grădinile şi chiar cimitirele unde cresc cireşi în mari suprafeţe de picnic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine