2020-06-05 00:01

În octombrie 2019. Cum de-au știut? Ei au dezvăluit unde să ne REFUGIEM în caz de pandemie

 |  01:09
În octombrie 2019. Cum de-au știut? Ei au dezvăluit unde să ne REFUGIEM în caz de pandemie

„Cel mai rău scenariu ar putea avea mai multe organisme pandemice modificate genetic, care au fost eliberate simultan. Trebuie să fim pregătiți pentru aceste situații. Studiul nostru arată că anumite națiuni insulare au caracteristicile necesare pentru conservarea culturii tehnologice în cazul unui eveniment catastrofal”.

Sunt spusele Dr. Matt Boyd, director de cercetare la Adapt Research, autorul principal al unui studiu care, în momentul de față, ar putea ridica multe semne de întrebare. Oamenii de știință din Noua Zeelandă au dezvăluit cele mai sigure locuri  de pe Pământ în cazul unei pandemii, în cadrul unei cercetări publicată în octombrie 2019 și comentată pe larg de otago.ac.nz. Cercetarea a apărut cu puțin timp înainte de apariția focarului viral din China.

Oamenii de știință s-au concentrat pe 20 de națiuni insulare, deoarece acestea sunt izolate în mod natural de răspândirea “lucrurilor” contagioase. Ei au folosit o varietate de criterii pentru a clasifica locul în care oamenii ar putea să treacă peste perioada unei pandemii și să reconstruiască civilizația. Cercetarea a fost publicată  în revista internațională Risk Analysis și nu a fost modelată pe COVID-19, deoarece boala nu era cunoscută când a fost publicată…Medicul Nick Wilson, de la Universitatea din Otago, din Noua Zeelandă, a explicat: „Descoperirile în biotehnologie ar putea vedea o pandemie concepută genetic amenințând supraviețuirea speciei noastre".

Oamenii ar putea dezlănțui fără să vrea un organism modificat

Cu privire la această cercetare, oamenii de știință au spus și că „este ca o poliță de asigurare. Speri că nu trebuie să o folosești niciodată, dar în cazul în care se produce un dezastru, atunci strategia trebuie să fie pusă în aplicare”. Dr. Matt Boyd spune și că oamenii ar putea dezlănțui fără voie sau fără să vrea un organism modificat, cu potențialul de a ucide întreaga omenire. De asemenea a mai adăugat că  Reglementările Internaționale pentru Sănătate (IHR) nu susțin în general închiderea frontierei în situații de pandemie. Cu toate acestea, scenariile pe care IHR le presupune nu sunt amenințări existențiale pentru umanitate, afirmă el. De altfel, cercetările anterioare ale acelorași autori au arătat că închiderea frontierei “este o măsură eficientă din punct de vedere al costurilor în situații majore de pandemie, în care mii de neoelandezi ar putea muri, cum ar fi în repetarea pandemiei gripei spaniole”.

Autorii au concluzionat în lucrarea lor că „Națiunile insulare din Australia (0,71) urmate de Noua Zeelandă (0,68) și Islanda (0,64), par să aibă caracteristicile necesare pentru a acționa ca refugiu eficient în fața unei catastrofe globale pandemie, din care societatea tehnologică pe scară largă poate fi reconstruită cu succes".

O populație izolată, adeptă a tehnologiei

Prin urmare, rezultatele cercetătorilor au arătat că Australia este cel mai favorabil refugiu “pe hârtie”, datorită ofertei sale vaste de energie și alimente. A fost urmată îndeaproape de Noua Zeelandă și apoi de Islanda.

Celelalte 17 țări s-au clasat sub 0,5, deci au fost mai puțin potrivite pentru a asigura supraviețuirea umanității. Acestea includ Malta, Japonia, Capul Verde, Bahamas, Trinidad și Tobago, Barbados, Madagascar, Cuba, Mauritius și Fiji. „Cu toate că transmițătorii bolii pot eluda cu ușurință frontierele terestre, o insulă închisă, de sine stătătoare, ar putea adăposti o populație izolată, adeptă a tehnologiei, care ar putea repopula Pământul în urma unui dezastru”, au mai spus oamenii de știință.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine