2020-07-16 20:59

Interesant…Trei țări tocmai și-au creat propria “bulă”, unde oamenii pot călători, LIBERI

 |  00:04
Interesant…Trei țări tocmai și-au creat propria “bulă”, unde oamenii pot călători, LIBERI

Poate sună utopic, dar perioada pandemică a dat naștere la tot felul de lucruri, inclusiv la alianțe interesante. Care poate că arată nu atât faptul că unii oameni se gândesc numai la ei, ci că, la asemenea vremuri e normal să fie așa…

Statele baltice și-au deschis granițele între ele, dând naștere unei "bule" în care 6,2 milioane de oameni pot călători fără restricții, potrivit BBC. Astfel, cetățenii și rezidenții din Estonia, Letonia și Lituania se pot deplasa liber în interiorul granițelor. Însă cetățenii care sosesc din afara acestor țări trebuie să stea în carantină 14 zile. Aceasta este prima "bulă de călătorit" - după cum a fost definit acest fapt, creată în Europa, după ce statele au început să-și închidă granițele în primele luni ale anului din cauza epidemiei de coronavirus.

Au cultură nordică…

Într-un comunicat de presă, premierul lituanian Saulius Skvernelis a catalogat acțiunea drept "o oportunitate pentru redeschiderea afacerilor și o rază de speranță pentru oameni că viața revine la normal". Economiile țărilor baltice ar urma să scadă cu până la 8% în 2020 din cauza crizei provocare de pandemia de coronavirus.

Dacă privim un pic în trecutul istoric al țărilor cu pricina sunt multe de înțeles. Statele Baltice sau Pribaltica reprezintă o regiune în nord-estul Europei situată pe coasta de est a Mării Baltice, care corespunde în prezent celor trei țări baltice: Lituania, Letonia și Estonia, și a fostei Prusii Orientale (inclusiv regiunea Kaliningrad din Rusia). Adesea termenul de State Baltice include numai cele 3 republici baltice, fără regiunea Kaliningrad. Aceste țări și-au recâștigat independența de la Uniunea Sovietică în 1991. Acestea, mai ales Estonia au cultură nordică, similară cu cea finlandeză sau suedeză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz