2020-04-09 23:20

Îți lași COPIII la bunici? Care sunt cauzele și efectele

 |  15:03
Îți lași COPIII la bunici? Care sunt cauzele și efectele

Bunicii sunt adesea capabili să lase în urmă o moștenire pe care nepoții lor o vor prețui și vor beneficia de ea pe tot parcursul vieții. Prin oferirea înțelepciunii, prin predarea tradițiilor, oferirea de îndrumări și crearea amintirilor. Cu toate acestea…

O echipă de la Brown School, Universitatea Washington a efectuat un studiu ale cărui rezultate - publicate recent online în revista Childhood Obesity, au relevat că acei copii care au fost îngrijiți de bunici aveau șanse cu aproape 30% mai mari de a fi supraponderali sau obezi, potrivit Medicalexpress. În timp ce bunicii pot fi bine intenționați, ei pot afecta greutatea nepoților lor în diverse moduri, inclusiv obiceiuri alimentare, activitate fizică redusă și percepții despre ceea ce reprezintă un stil de viață sănătos, după cum au observat cercetătorii. Unii bunici își pot îndemna nepoții să mănânce mese mai mari și mai frecvente și vor oferi dulciuri și mâncare prăjită ca o modalitate de a arăta dragoste, după cum a subliniat autorul principal al studiului, profesorul asistent Ruopeng An.

Mese mai bogate și mai frecvente

"De fapt, în unele culturi, bunicii pot fi, de asemenea, mai susceptibili să scuze copiii să facă treburile gospodărești, o formă cheie a activității fizice", a adăugat Ruopeng An. Profesorul a recunoscut însă că, “prin oferirea înțelepciunii, prin predarea tradițiilor, oferirea de îndrumări și crearea amintirilor, bunicii sunt adesea capabili să lase în urmă o moștenire pe care nepoții lor o vor prețui". Dar unele influențe negative ale îngrijirii bunicilor pot fi, de asemenea, prezente și nu pot fi trecute cu vederea. Una dintre acele influențe negative afectează dieta și obiceiurile de exercițiu ale copilului. Unii bunici își pot îndemna nepoții să mănânce mese mai bogate și mai frecvente și vor oferi dulciuri și mâncare prăjită ca o modalitate de a arăta dragoste.

Tendințe similare între culturi

Ruopeng An a mai spus că a fost surprins de faptul că studiile - din Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia și alte cinci națiuni - au arătat tendințe similare între culturi. De exemplu, „faptul că nepoții sunt bine hrăniți e apreciat de mulți bunici care au suferit de foame și sărăcie în tinerețe.

Un alt studiu, realizat cu mult înaintea celui prezentat, în 2013, la Universitatea din Helsinki şi publicat în revista Evolutionary Psychology evidenția același lucru: părinţii obişnuiesc să îşi lase copiii la bunici, însă acest lucru nu este tocmai benefic deoarece copiii crescuţi de bunici sunt adesea prea graşi.

Foto: Psychology Today


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine