2020-06-01 07:33

Lansare de carte

 |  16:13

Cezar Pârlog

Gaudeamus, ultima zi.

...În afară de faptul că încă mă doare căpățîna, chiar dacă am luat două Sedatif PC(1), asta după ce am scos de trei ori tot ce aveam prin buzunare, am înșirat pe o balustradă și am băgat la loc, ultima oară le-am și găsit, apoi niște Confort emoțional(2), avea o damă și cunoștință binevoitoare prin poșeta ei verde, deși astea nu-s cine știe ce, din plante, de la Fares, nu-și fac efectul imediat, trebuie luate cîteva luni, ca să te facă să simți ceva, transpir, mă mănîncă în fund, văd șapte mutre care seamănă cu gagici de-ale mele din tinerețe, da, le-am chemat, Fb și YM să trăiască!, dar nu-s ele, mă miram să fie atît de schimbate, e adevărat că nu în rău, oricum s-au uitat cam lung cum mă uit la ele și au trecut mai departe, sigur de la papionul meu roz, totuși mă întîlnesc cu una venită chiar pentru mine, e drept că e cam urîțică, atîta pot, frate! Îi spun că nu-mi mai trebuie eveniment, dacă vrea, să se lanseze ea în locul meu. „Poate că era mai bună o vodcă decît pastilele astea”, spune, confirm, și că dacă știam că e așa, de ce nu mi-am adus; dau iar de o gagică în roz, e a treia oară cînd mi se arată, picioare de vis și nas mare, o opresc politicos, îi dau o carte în dar și o sorb din priviri, o dezbrac și o îmbrac la loc, colateral pun și o carte de vizită pentru feedback ori cine știe ce va mai pica, nu m-ar deranja. Au mai venit doi amici, e bine, deja-s patru, un cunoscut, la o editură destul de bună, n-a avut niciunul, și s-a lansat singur. O fi fost omul și mai liniștit, cred că a putut trage și o vodcă, nu-l vedea nimeni, mai sînt patru minute, transpir tot, e pentru a cincea oară, sper să nu put, iar o văd pe aia în roz cu picioarele alea fantastice, nu mă apropii, vînatul nu trebuie speriat, poate o să-mi dea cîndva vreun mail, un telefon, doamne-ajută! totuși are nasul cam mare, hai, treacă de la mine, oricum e iarnă, se întunecă devreme, mă cheamă unu’ lîngă el la microfon, cineva cu barbă mișcă din buze, uitîndu-se aspru spre mine, nu înțeleg nimic, „Ce, măă?!”, zic...

A ieșit OK lansarea, de mîine mă apuc și eu să scriu, vreau să devin autor, „se merită”, ce mai; faimă, gagici, bani, zice de tine la radio, ce mîine, chiar azi, chiar acum, chiar aici!

*

din volumul „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, care va fi lansat la Salonul internațional  de carte “Bookfest”. 1-5 iunie 2016.

*

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI, 2015.

(1) Medicament homeopat utilizat în tratamentul stărilor de emotivitate.

(2) Medicament obținut exclusiv din plante care favorizează menținerea calmului în condiții de stres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-19Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

Lansare de carte…pigmentată cu dureri de cap? Poate din cauza a prea mult ROZZZ….da ce era frate? Adunare generala cu semnături în bucle roz satinate care s-atragă atenţia asupra cancerului la dame? Era o lansare de carte obişnuită, nu de prevenire la îmbolnăvire, nu?! O fi omul doctoree…da nu în boli de dame -:) Şi-apoi, ce căuta culoarea şi la papionul scriitorului, că iarnă era la lansarea de carte, nu primăvară…iar culoarea dacă-i TARE, te duce cu gândul la acadelele făcute-n oala de noapte de cele închise la ten, generoase, ofertante!
CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

Ale dracu’ Sedatife şi Confoarte…îşi fac efectul abia după 3 luni precum copilul care ``mişcă’’ în burta mă-sii…aşa că, pân la termenul de îndeplinire (sau de prescriere), se lasă inevitabil cu ceva mâncărimi pe la organe, cu mâini transpirate şi spinări năduşite tare, da?
CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

Io ştiu că şapte-i cifră magică ce-ţi poate-aduce-n-dar o cunoştinţă… de fetiţă cu fundiţă (roz), cu picioare fantastice, scanate de la distanţă dar şi îndeaproape cu ochi de vultur (reţinut), nemirosind avid prada (decât pe el, dacă nu cumva s-o trăda…); nasul cam mare al aceleia, poate acvilin… aparţinând exclusiv vânatului - reprezintă apanajul dar şi avantajul ei în a simţii la rându-i dacă trebuie să dea curs (în viitor) vreunei invitaţii delicate exprimate de cartea de vizită (aparent nevinovată) care nu transpiră, doar inspiră pentru-o invitaţie - poate…plus că n-o mănâncă undeva…cel mult devenind pricinuitoare de-o întâlnire ( a doua se pare, de după lansare) ieşind biruitoare…datorită coperţilor cărţii care-a ţinut-o acoperită, în braţe… nu?
CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

Abia acum am înțeles…de unde atâta ploaie de roz bonbon, de bon/ton -:) Gagicile au fost cucerite pentru c-au fost ”făcute”-n text…și, dacă mai punem la socoteală și gramatica, lovitura-i gata! DE CE? PENTRU CĂ GRAMATICA E SEXY! O zice multă lume, chiar și pe melodie… ALINA EREMIA: L-am văzut pe Facebook, ce drăguț era / Și i-am dat multe Like-uri, să-mi scrie ceva...mă gândeam / Citind mesajul am crezut că-i la mișto/ Că mi-a scris "Bună, ce faci, frumoas-o"! Connect-R: În zadar porți lanț de aur, ai BMW și bei Moet /Ești stilat, dar nu te ajută, dacă scrii analfabet /Într-o zi mi-a scris o fată, dar n-am înțeles nimica / Tu degeaba ești frumoasă, daca scrii "miau" ca pisica. Referen: Se zice "pe care", ar fi bine să știi / Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy. "Să fii" se scrie doar cu doi "i"/Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy /E sexy, gramatica e sexy /E sexy, gramatica e sexy…PUYA:Domnișoarele vor sus pe bar/Când, de fapt, au nevoie de un Abecedar /Prea atente la cântar /Mânca des litere, elementar/Să știi că Dragoș nu se scrie cu "i" /Așa că oprește-te la "ș"/Că nu este deloc sexy.
CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

RUBY: Eu nu sunt fata "care" ți-o dorești/ Dar, dacă îmi zici "pe care", un sărut o să primești/ Îți spun cum e corect, dar te doare în cot/ Să știi limba română înseamnă să fii mafiot. Refren: Se zice "pe care", ar fi bine să știi / Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy /"Să fii" se scrie doar cu doi "i" /Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy/E sexy, gramatica e sexy/E sexy, gramatica e sexy… SMILEY: Și, apropo de asta, ar fi, ar fi ideal/ Să folosim corect cuvintele "decât" și "doar"/ Dacă spui "Ascult decât hituri", de la mine ai un "Nu" / Dacă spui "Ascult doar hituri", mi-arată ca ai luat Bacu'. ANDRA: Când iți place de-o fată/ În loc de poze cu mașina ta / Dacă vrei să te iubească, arată-i cratima / Chiar dacă unii zic "Bine că ești tu deștept" / Crede-mă, ești cel mai cool, dacă vorbești corect. Refren: Se zice "pe care", ar fi bine să știi / Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy / "Să fii" se scrie doar cu doi "i"/ Cucerește-mă cu textul, gramatica e sexy/ E sexy, gramatica e sexy / E sexy, gramatica e sexy…
CREIONUL CHIMIC
19 Mai 2016

Bine...poți să treci la fomei mai simple, care nu pun accentul pe gramatică, dar DAI DE ALTĂ BELEA! Tu le ”faci” din cuvinte, ele...pe unde le vine și se nimerește...CU, SAU FĂRĂ BASMA: Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad ea/Aseara ti-am luat basma /Si-ai plecat la club cu ea /Azi esti femeie, cand ieri imi erai fata /O fi basmaua fermecata /Aseara ti-am luat cercei /Tu spui ca te-ai dat in calusei /Eu zic: pe cercei am pus o vraja /Cine-i saruta, face coaja /Hai, spune tu, draga Marie /Cu cine ai fost aseara in vie /Nu-ti ajunge un singur barbat Ce pacat ca… /Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad fara ea /Cine ti-o mai luat basma /Sa se destrame ca ea /Aseara ti-am luat inel /Si ai plecat la mall cu el /Azi, pe deget, ti-a ramas doar urma/Cred ca te intreci cu gluma /Aseara ti-am luat margele /Si le imprastii pe podele /Cand te ametesti la bar /Hopa, si un actionar /Hai, spune tu, draga Marie /Cu cine ai fost aseara in vie /Nu-ti ajunge un singur barbat/Ce pacat ca…/Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad fara ea /Cine ti-o mai luat basma /Sa se destrame ca ea /Tare, tare, get it, uite-te la tine /Fustele pana la genunchi sunt o amintire /Toata lumea stie cine esti, Marie /Si ce faci, seara de seara, cu Ion in vie /De ce mergi mereu cu patofi cu toc /Seara in portita si arati tot ce ai pe stoc /Lasa-ma sa te intreb ceva /Unde-i omul si basmaua ta /Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad fara ea /Cine ti-o mai luat basma /Sa se destrame ca ea /Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad fara ea /Aseara ti-am luat basma /Si acum te vad fara ea /Cine ti-o mai luat basma /Sa se destrame ca ea….
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine