2020-04-09 03:19

Meserie: Cum a devenit un fost șef la “informații”, prezentator TV

 |  00:06
Meserie: Cum a devenit un fost șef la “informații”, prezentator TV

A fost șef la Informații Externe…E adevărat că a trecut mult timp de atunci și, dacă sângele apă nu se face, se face prezentator…

Alain Juillet, fost șef al Serviciului francez de Informații Externe din 2002 până în 2003, este acum angajat al Russia Today France (RTF), din 24 februarie. Cu alte cuvinte, a devenit prezentator la o emisiune geopolitică. Emisiunea de 13 minute, având genericul „La Source”, va fi difuzată de două ori pe lună. Anunțul a fost făcut de directorul RT France, Ksenia Fedorova, într-un comunicat al postului TV. „În afara oricăror interese geopolitice, geopolitica practică va permite cetățenilor să înțeleagă mai bine realitatea obiectivă”, a declarat Julliet. Diplomația, conflictele, terorismul, securitatea și competiția în serviciile de informații vor fi câteva dintre temele abordate în emisiune, iar prima ediție va fi difuzată în luna martie.

Potrivit bylinetimes.com., după ce a părăsit DGSE în 2003, Juillet a înființat o unitate de informații economice în cadrul secretariatului național de apărare al Franței. El a fost, de asemenea, senior consilier în domeniul informațiilor economice până în 2009 și a primit Legiunea de onoare. “Noul său reprezintă o extindere a influenței ruse în inima statului francez și aruncă lumină asupra modului în care Putin subvertește Occidentul”, precizează sursa menționată.

Probleme de securitate?

Andrew Weisburd, analist în domeniul informațiilor americane a observat că numirea lui Juillet ridică probleme de securitate. Weisburd subliniază că „mass-media Kremlinului are o istorie a recrutării cu succes a fostului personal din domeniul serviciilor de informații occidentale, de obicei persoane care au căzut în dizgrație. Un exemplu este generalul Michael Flynn, fostul șef al informațiilor militare americane, care a pierdut o dispută în administrația Obama și s-a îndreptat către ruși”, a comentat Wesiburg pentru Byline Times. Publicație care evidențiază că Rusia încearcă să modeleze mai subtil opinia publică și că “Juillet poate doar să formeze opinia publică în Franța. Dar acest lucru poate fi mai mortal pentru NATO și UE decât tancurile sovietice care au fost cândva masate în spatele Cortinei de Fier”…

Nu este o amenințare

Alain Juillet a avut, în mai multe rânduri, poziții publice pro-Kremlin. Unul dintre cazuri a fost chiar otrăvirea fostului agent GRU, Serghei Skripal, pe care fostul șef al contraspionajului francez l-a denunțat drept o „manipulare anglosaxonă”. Alain Juillet a elogiat progresul Rusiei în zona de înarmare militară și consideră că Moscova nu este o amenințare pentru securitatea occidentală. El a susținut intervenția rușilor în Siria și a criticat dependența Franței de SUA.

Russia Today - oficial RT, este o rețea de televiziune finanțată de guvernul Rusiei, fiind una dintre cele mai active surse de informare ale Moscovei în afara granițelor țării. Transmite în mai multe limbi, precum engleza, spaniola, franceza, germana, araba și rusa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine