2020-06-05 10:47

Metodă anti-infecție? TEHNICA de respirație pe care a folosit-o “mama lui Harry Potter”

 |  00:33
Metodă anti-infecție? TEHNICA de respirație pe care a folosit-o “mama lui Harry Potter”

″În ultimele două săptămâni am avut toate simptomele de COVID-19”, a scris scriitoarea britanică J.K. Rowling pe Twitter, adăugând că “nu a fost testată”.

Autoarea seriei “Harry Potter”, J.K.Rowling, a anunţat că s-a recuperat după “toate simptomele” infecţiei cu noul coronavirus, deşi nu a fost testată pentru confirmarea infecţiei, după cum notează DPA. “Sunt recuperată complet”, a spus ea, recomandând o tehnică de respiraţie prescrisă de un medic britanic.

Dr. Sarfaraz Munshi a realizat un scurt clip informativ, pe care J.K.Rowling l-a postat pe Twitter: “@jk_rowling  Please watch this doc from Queens Hospital explain how to relieve respiratory symptoms. For last 2 weeks I've had all symptoms of C19 (tho haven't been tested) & did this on doc husband's advice. I'm fully recovered & technique helped a lot.https://youtu.be/HwLzAdriec0  via @YouTube”.

Să nu stea așezați pe spate

Medicul recomandă atât bolnavilor de COVID-19, cât și celor sănătoși, să facă un exercițiu de respirație pentru o mai bună oxigenare a plămânilor. Primul pas: Stând în picioare, inspirat adânc și ținut aerul în plămâni timp de 5 secunde - 5 repetiții, după care inspirati adânc și tușiț într-o bucată de material - 2 repetiții. Al doilea pas: Așezaț pe burtă și inspirat timp de 10 minute puțin mai adânc decât în mod normal: https://twitter.com/jk_rowling/status/1247121896082157568?s=20

De asemenea, medicul recomandă afectuarea acestui exercițiu în mod regulat, pentru că, spune el, „o tehnică de respirație” este singurul mod prin care oxigenul pătrunde adânc în plămâni, lucru important pentru a împiedica deteriorarea lor. Munshi a avertizat bolnavii de COVID-19 să nu stea așezați pe spate, pentru că li se reduce capacitatea pulmonară și închide căile aeriene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine