2020-02-27 07:43

Miaaaaaau!

 |  13:25

Cezar Pârlog

Consoarta mea a înnebunit: vrea pisică. Şi nu orice pisică ci una de o rasă deosebită, care a apărut abia prin ’60, pe numele ei, ragdoll. A văzut-o pe undeva printr-o revistă, şi de cîteva zile doar caută despre ea pe net. Zice că e cea mai cuminte specie posibilă, că nici nu îi simţi prezenţa şi că vine după tine prin casă ca un căţel. Am mai avut în două rînduri mîţe şi recunosc, nu a fost tocmai rău. Cel mai tare a fost Vasile, un persan maro cu ochi albaştri care te hipnotiza mereu, chiar dacă nu-ţi cerea nimic. Era fain, fetiţa vecinilor trecea zilnic, cînd se întorcea de la şcoală, să îl vadă, şi să se joace cu el, de trebuia să vină mamă-sa de cîteva ori pînă reuşea să o recupereze pentru masa de seară. Asta chiar era şi mai fain!

Numai femeia de la curăţenie avea nemulţumiri, deşi ea trebuia să-şi vadă doar de treabă şi să tacă, Mucles, tanti! În realitate nu-s aşa de dur şi chiar îi lăsam mereu cîte-o bere-două în frigider, ca să închidă ochii şi să pună aspiratorul la treabă.

Fie, o să îi iau o pisică din aia, oricum vine şi Halloween-ul ăla şi oricum n-am altă inspiraţie.

Doar că o să-i cam cadă părul, o să trebuiască să măresc contribuţia de băutură pentru măturătoare, sigur o să umblu pe la grade ca să se bucure, şi ea o să devină alcoolică; vecina de sus o să vină tot mai des pe la mine să-şi recupereze fata, care va ajunge, din dragoste pentru animale, să doarmă la noi împreună cu mîţa, o să se îndrăgostească de mine, eu, care de multe ori sînt singur pe acasă, nu pot despărţi o mamă de unicul ei copil, şi, la o adică, nici nu-mi displace persoana, Urîţică, urîţică da’ are nişte craci!, ea o să ajungă să se despartă, oricum cred că au ceva probleme, apoi o să-şi dea soţul afară din casă, ăla o să ajungă cerşetor în parcarea de la Carrefour Grozăvești, mai sînt unii pe acolo, dar cred că o să se înţeleagă, e om politicos, îşi salută vecinii.

Grea răspundere cu pisica asta, schimb prea multe destine; mai bine-mi iau de aceiaşi bani o gonflabilă, am văzut un „Pink doll”, model 2016 pe «Amazon», preț bun.

Adevărul e că niciodată nu am vrut să fiu un Dumnezeu.

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă Flori, fete, fiţe sau băieţi, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obținut Premiul Național „Vasile Voiculescu” la secțiunea proză, ediția XXVI, 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-31Parerea ta...

HMM…
19 Oct 2015

De la dresuri albe pentru vârste preșcolare la d-alea mai fine, văzute și pe hartane de cucoane urcând agale scara… la metrou; de la mușuroaie de furnici, la pisici ragdoll…ce te duc cu gândul (fiind vorba de feline) la seducție… de fomei măritate, urâte dar superbe-n craci! Mi-aduce aminte pe undeva, cum se spune despre unii ”că-s răi, da buni…” știind ei la ce… sau DE CE!
MAESTRE…
19 Oct 2015

Acuma depinde nu numa’ rasa felinei ci și de sexul ei...deducând că după-un Vasile (nume de-mpărat... derivat din Basileu), poate o să ai parte de-o Victoria, de-o regină - victoria-i în seducția exercitata asupra ta avându-o deja... garantat! Iar dacă pisica va fi ragdoll, va trage musai la sexul opus dintr-o familie…așa că, să te văd :) afirmând cu certitudine că hipnotizatorul de Vasile, sigur se ținea scai dupa nevasta mata….făcându-te puțin gelos, aruncând uneori nervos biata felină pe acoperiș, unde se uita pieziș la tine c-un ochi, continuând cu altul a se uita galeș…pe furiș, printre zăbrele…la iubita sa stăpână pe care o percep (dragele de felinie), în sens răsturnat – ele fiindu-ne stăpâne…de-aici frecușul obrazului până-n vârf de coadă când vii de-afară cu mirosuri străine, ca semn de apartenență a ta la ele, nu invers!
IAR CA Să TE CONVINGă
19 Oct 2015

că-i așa, își vor împlânta puterea ochilor azurii și nevinovați asupra ta, concomitend cu culcușirea-n brațe-ți, necontând genul ăstora - de la cele mușchiuloase, aspre și păroase, la cele fine de femei sau fragile, de copil… procedând exact ca Ivan care-ți sare de pe divan, direct în cap sau pe tine, un’se nimerește…frământând cozonaci imaginari dar în fapt făcându-ți frecție… liniștindu-te adesea printr-o dulce relaxare, băgându-și grațios în final - lăbuțele sub ele, clocind parcă…precum înnaripatele!
DACă-țI IEI
19 Oct 2015

o fetiță de pisică, o s-o alungi pe cea bipedă din vecini sub diferite pricini, chiar dacă-ți alungi motivul de seducție pentru a sa mamă, care nici nu va mai conta….fiindcă propria-ți consoartă dac-a uitat cumva să fie dulce, tandră, grațioasă…ghemotocul de pisică, i le va reactiva! Și-ai să vezi fericire maximă pe Maestru – două feline debordând de atribute, feminine!
P.S.
19 Oct 2015

Să vezi după-o vreme, TEXTE pe Maestru…ce-o să fie, cum să fie…las imaginația să zburde…fiindcă dacă i-a o mâță de pisică, o s-o placă strașnic …uitând parcă de sine, într-o caldă liniștire…DOAR ieșind din casă sau lipsind prea mult din ea, va căuta și gonflabile…dar nu pentru sine-și, ci să le dăruiască generos spre joacă celor 2 feline de acasă, iar de dragul lor…dacă se strică cumva, o să le ducă repejor, la vulcanizare!
P.P.S.
19 Oct 2015

îți spun un secret dezvăluit de-un psiholog - cine nu iubește PISICA....bărbat sau femeie, nu-și iubește cu adevărat partenerul...nu că n-ar vrea, nu poate! Scotocirea-ntr-un astfel de handicap sufletesc, o las pe seama lor...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine