2020-08-12 12:20

Motive DE SPERIAT: E incredibil de ce ignoră românii măsurile impuse în pandemie

 |  18:17
Motive DE SPERIAT: E incredibil de ce ignoră românii măsurile impuse în pandemie

Procurorii români au întocmit până acum 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Ce spune acest lucru? Că avem de-a face cu oameni care au ignorat pur și simplu ce se întâmplă? Că avem de-a face cu rea-voință?

Analfabetismul funcțional și lipsa de empatie sunt motivele principale pentru care românii ignoră măsurile impuse de specialiști în criza coronavirus, potrivit spuselor psihologului clinician Ligia Moise, la RFI. Afirmațiile psihologului au loc după ce procurorii din țară au deschis deja 36 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în care sunt vizate 48 de persoane. Nerespectarea măsurilor impuse de specialiști poate determina înmulțirea cazurilor de îmbolnavire.

Deci, Ligia Moise spune că analfabetismul funcțional și lipsa de empatie îi fac pe români să zădărnicească planurile autorităților în privința răspândirii coronavirusului.“Eu cred că acum vedem cu adevărat ce înseamnă analfabetism funcțional. Ei au auzit, au înțeles cuvântul virus, ca idee, dar nu au putut să proceseze informația, drept pentru care n-au putut să acționeze ca atare”, este de părere psihologul.  

De aceea autoritățile trebuie să comunice simplu, pe înțelesul tuturor...

“M-am tot gândit la chestia asta, că de foarte mulți ani sistemul de învățământ este deficitar drept pentru care a crescut generații care nu au un minim de cunoștiințe, măcar un pic de biologie și un pic de anatomie, cunoștiințe care să-i poată ajuta să înțeleagă într-o situație deosebită ce ar fi de folos pentru ei să facă pentru a se apăra de o nenorocire. Cred că ăsta este unul dintre aspecte, iar al doilea este lipsa de empatie, incapacitatea de a te gândi la celălalt”, a mai adăugat Ligia Moise. Care a mai completat că de aceea mesajul autorităților pentru public trebuie să fie foarte clar, simplu, pe înțelesul tuturor...

“Haideți să învățăm, sau unii să ne aducem aminte, ce înseamnă să fiu OM. Ce înseamnă să am grija de mine și de celălalt ca astfel să iau deciziile cele mai bune pentru mine și pentru comunitate”, a conchis psihologul la RFI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz