2020-03-28 18:02

Nimeni nu ştie cu adevărat ce se întâmplă acolo. La poarta Vaticanului, cu „noul Papă’“

 |  00:11
Nimeni nu ştie cu adevărat ce se întâmplă acolo. La poarta Vaticanului, cu „noul Papă’“

Vaticanul continuă să fie un mister pentru multă lume. Acest cel mai mic stat suveran din lume, condus de un Papă care reprezintă autoritatea executivă, judecatorească și este șeful guvernului a incitat, de-a lungul vremii, imaginația multora. Filmul „Codul lui Da Vinci” este cel care avea să „intre” pe calea mai puțin bătătorită a “descoperirii” Vaticanului. Ce a urmat este...

Este și cazul regizorului italian Paolo Sorrentino, care a intrigat, amuzat și uimit lumea cu al său serial „The Young Pope” (2016) - coproducţie HBO, Canal+ şi Sky Atlantic. „The Young Pope” a atins într-un interval foarte scurt statutul de classic cult. Deoarece are ingrediente smart: subiect delicat, a scandalizat o parte a lumii catolice, e regizat de cel mai în vogă cineast italian, îl are ca protagonist pe Jude Law - apoteotic în rol, are un soundtrack demențial ș.a. Subiectul serialului, pe scurt: un fictiv papă tânăr şi american vrea să reformeze Vaticanul, poartă loafers roșii, e cam ciudat, imprevizibil și are propria sa credință în Dumnezeu!

Trailer cu Law în speedo

Iată că, după ce și-a prezentat propria versiune ludică şi ironică asupra celor două mari puteri din Italia, Sorrentino nu s-a lăsat. A urmat un nou sezon, în plină derulare acum, o serie și mai ludică, și mai ironică, cu un “Papă nou” la apogeu: John Malkovich! Noul sezon “The New Pope”, difuzat de HBO, a adus întâi un trailer (cu Jude Law în speedo și înconjurat de femei...), care a cucerit Youtube-ul cu mii de vizualizări (https://www.youtube.com/watch?v=TAOD50blOKk&feature=emb_title). Apoi a adus, pe lângă o întorsătură de evenimente neaşteptată şi misterioasă, prezențe ale unor celebrități precum Sharon Stone și Marilyn Manson, din nou un soundtrack ieșit din comun etc. Și a mai adus declarații ale lui Sorrentino, în diverse inteviuri derulate anul trecut în Vanity Fair, presa italiană și presa hispanică, plus la Festivalul de la Veneţia (28 august -7 septembrie 2019).

Cei de la Vatican au urmărit serialul?

"Malkovich este un tip dandy şi în viaţa reală", asigură Sorrentino. '"Este inteligent, ironic, amuzant şi un mare povestitor, dar e în acelaşi timp şi distant şi cald, am furat puţin din personalitatea lui pentru personajul meu", a spus cineastul napolitan. Despre subiect, el a comentat că abordează "problemele lumii contemporane", teme precum fundamentalismului, criza imigranţilor, homosexualitatea sau abuzurile împotriva minorilor. Deşi se află la cel de-al doilea sezon, regizorul mărturiseşte că Vaticanul continuă să fie un mister pentru el. "Nimeni nu ştie cu adevărat ce se întâmplă acolo". Ceea ce sigur ştie este că majoritatea au văzut serialul: "Cei de la Vatican au urmărit serialul, deşi dacă îi întrebi îţi vor spune că nu se uită la aşa ceva, sau poate doar în trecere, dar eu ştiu sigur că s-au uitat".

Cine seamănă...

Potrivit unei părți a presei italiene, coexistenţa celor doi Papi din film (Jude Law apare și în noul sezon) seamănă inevitabil cu situaţia dintre Benedict al XVI-lea şi Papa Francisc, iar Sorrentino face eforturi pentru a evita aluziile directe. Personajul Brannox (noul Papă) se inspiră, asigură regizorul, din cardinalul Newman, din epoca papei Leon al XIII-lea, dar are şi ceva din San Francisco de Assisi. Al doilea sezon începe cu tânărul papă, Lenny Belardo (întruchipat de Jude Law), care este în comă şi cu Sfântul Scaun vacant. După evenimente întortocheate va fi ales să conducă Vaticanul Sir John Brannox (John Malkovich), un aristocrat englez fermecător şi sofisticat, luând numele Ioan Paul al III-lea. Noul papă pare perfect, dar ascunde fragilităţi şi secrete. Încurcate sunt căile...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine