2020-07-03 23:58

Normalitate

 |  15:35

Cezar Pârlog

Mda, recunoşti că ai avut o dezvoltare cam întîrziată. Şi-ţi aminteşti cum, prin copilărie, cînd ăl bătrîn mai trăgea cîte-un pahar pe la masa de seară, sau cînd în iernile alea fără program la TV de pe vremea lui Ceaşcă, îşi făcea nişte vin fiert, te duceai tiptil pînă la uşa bucătăriei, îi strigai „Beatule!” şi fugeai înapoi. Bine, nimeni nu se-nvrednicea să te prindă, şi după mai multe ture, obosit, adormeai împăcat ca un adevărat cavaler al dreptăţii.

Acum ai crescut şi te-ai mai maturizat, iar cînd te uiţi în oglindă vezi pe unu’ în maiou alb, uşor îngălbenit la subraţ, despre care ai băga mîna în foc că e un poet în vremuri de mizerie, şi asta doar pentru că o viitoare mare iubire a ta te vrea pletos şi nebărbierit. E adevărat, te-ai gîndit că poate te va trimite şi la şedinţa cu părinţii elevilor din clasa a XII-a C, de-asta ţi-ai şi luat deja un ceas de buzunar, au avut ăştia cu „Gazeta sporturilor” săptămîna trecută; iar prima impresie chiar contează.

Problema e că îngeraşul tău te vrea un personaj ireproşabil şi cu drepturi depline. Adică o dată pe an ai voie cîte-un degetar de „uischiu”, însă doar dacă e la masa de pomenire a unchiuleţului care i-a lăsat vila; recte pe 23. Cît despre un pahar mic de vin, nu are nimic împotrivă, însă numai atunci cînd ia Oţelul campionatul, taică-su a lucrat un an şi aproape cinci luni pe-acolo, iar prima dragoste nu se uită; iar tu îi înţelegi pe nostalgici. Ţigărici mai tragi cîte două-trei cînd mergi prin delegaţii; însă numai la început şi dacă sînt mai lungi de o săptămînă, zice că simte tutunul şi după patru zile. N-ai nimic împotrivă, iar ea o să crească. Şi oricum serviciile de curăţătorie la hoteluri sînt gratuite.

Fireşte că o să mergi la şedinţa aia, pînă la urmă directoarea, femeie matură şi la casa ei, e chiar o bucată faină!

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte, 2014, „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz