2020-08-05 02:37

Nu vrei mască? Cum poți avea o SFERĂ

 |  20:47
Nu vrei mască? Cum poți avea o SFERĂ

“S-ar putea ca în curând să fie posibil să trăiești într-o bulă - literalmente - pentru a lupta împotriva coronavirusului”, scrie Elle Décor. Ceea ce, chiar dacă sună interesant la nivel tehnologic, sună trist la nivel evolutiv.

Nu numai la noi în țară trebuie purtată masca în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă. Măștile de protecție au devenit, încet dar sigur, obligatorii în spațiile aglomerate din toate țările grav afectate de coronavirus.

Pentru toți cei care s-au plâns însă de neajunsurile măștilor de protecție de pe piață, nemții de la Plastique-Fantastique vin cu un proiect…

Cu o gaură la mijloc

Numit proiect open-source, acesta presupune…o sferă care se pune pe cap și pe care oricine poate să o producă și să o îmbunătățească, potrivit. Sunt două semisfere transparente lipite una de cealaltă, cu o gaură la mijloc, care-ți permite să pui accesoriul peste cap. „Coronavirusul schimbă relațiile dintre noi și ne afectează percepția asupra realității”, explică Marco Canevacci și Yena Young, fondatorii studioului din Berlin. „Acest virus este foarte democratic: se răspândește peste granițe, nu are preferințe pentru gen, statut social, cultural sau economic. În acest moment ne întrebăm despre <mutația> vieții noastre sociale și efectele privării de atingere fizică”. La Berlin, începând cu 27 aprilie, au fost necesare măștile, acest lucru inspirând duo-ul să creeze iSphere.

Costul de producție este de 24 de euro pentru o sferă simplă, dar ți-o poți accesoriza: sfera ta poate avea protecție solară, microfon integrat, boxe, ventilator și chiar tub pentru respirat sub apă.

Designul pop este inspirat din filmele SF din anii ’50.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-15Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
14 Iul 2020

au descoperit nemtii costumul de scafandru?unde e butelia de oxigen
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz