2020-06-05 10:27

O baie te spală de PĂCATE?

 |  21:40
O baie te spală de PĂCATE?

Milioane de oameni vin în acest loc, parcurg sute de kilometri cu trenuri, autocare, deseori pe jos. Unii dintre acești oameni vin direct dezbrăcați, alții sunt îndrumați de persoane considerate sfinte. Fac tot axcest drum până aici ca să se scalde, în speranța că își vor purifica sufletul.

Despre ce e vorba? Indienii vin să se spele de păcate în apele Gangelui! Fără teama de viruși, boli, bacterii, etc., milioane de hinduși participă la spălarea ritualică de păcate în fluviul Gange. Simplu: o baie în apele fluviul Gange te spală de păcate - asta cred hinduşii care, zilele acestea, au mers în nordul Indiei pentru acest ritual străvechi. Astfel, milioanele de oameni au făcut un lung pelerinaj de penitenţă încheiat cu baia în Gange, considerat sfânt de hinduşi.

Ceremonialul se desfășoară pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. Este unul dintre evenimentele importante din an, care atrage şi foarte mulţi turişti. În această perioadă au loc târguri cu produse tradiţionale, prelegeri religioase, acţiuni caritabile şi mult divertisment. Ceremonialul este parte a unui festival ce are loc, în fiecare an și, cu tot cu baia ritualică de spălare a păcatelor, este organizat şi în comunitatea hindusă din Bali, Indonezia.

Poluare maximă

Dacă pentru indieni Gangele este fluviul sacru, pentru străini el reprezintă una dintre cele mai poluate ape din lume. Apa râului este atât de poluată, încât provoacă o creştere continuă a numărului de îmbolnăviri de cancer în regiune. Zonele cele mai afectate sunt partea estică a Uttar Pradesh, oraşul sfânt Varanasi, câmpiile din Bengal şi zona Bihar. Potrivit Times of India, care citează un studiu realizat de Indian Council of Medical Research, rata de cancer la vezica biliară din regiunile traversate de Gange este a doua din lume (un record trist). Totuși…Oamenii de peste tot din lume vin aici să se scalde, să bea apa și să se reîncarce pozitiv în apele sacre ale Gangelui. În speranța că se vor spăla de pacate și îți vor purifica sufletul. Hindușii mai cred, de asemenea, că dacă își  incinerează corpurile pe malul acestui fluviu, sufletul va fi eliberat de reîncarnare. Din acest motiv pe malul fluviului Gange se pot vedea incinerări tot timpul.

Ca un fapt inedit, Dunărea a fost menţionată încă din antichitate, cunoscută fiind ca "Fluviul Rege", considerându-se că avea şi darul de “a spăla de păcate", străbătând Europa de la Apus la Răsărit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine