2020-07-09 13:35

O chestie cu ardei

 |  18:35

Cezar Pârlog

...Achit, îi spun în șoaptă preferințele anatomo-fiziologice și matroana îmi zice ceva de o gustărică surpriză înainte; din partea firmei. E adevărat, cam mor de foame, dar am venit aici pentru altceva mai important; deci nu-i răspund. Mă direcționează spre vestibulul din dreapta, deschide ușa care dă spre o cameră cu lumină roz difuză și cu iz de Givenchy. O melodie cunoscută îmi răsună în urechi, sigur e Madonna; îmi place, „...dar dacă se poate, puțin mai încet, vă rog”, spun politicos. Se oprește de tot; e și mai bine.

În cîteva secunde ochii mi se obișnuiesc și, pe o masă, văd o blondă întinsă pe spate. Damă bine, sîni serioși. Pe ea, etalate, fel de fel de sendvişuri cu fason: icre roșii, somon și coacăze, Camembert și alte brînze cu figuri. Cred că e și sushi. Am rămas singur și profit și eu puțin. Bag din toate, nu pierd timpul și lichidez rapid, fără să o iau în seamă pe fătucă; Maslow[1], tată! Se ridică, cele cîteva frunze de salată care au mai rămas alunecă ușor, apoi cad pe gresia roșie, mda, nu arată chiar rău, mă prinde de mînă și mă împinge ușor pe o ușă laterală. În stînga, un hol scurt; văd în trecere, pe o tavă, o piramidă imensă din ardei umpluți. Ardei umpluți! Mmm, n-am mîncat încă pe anul ăsta, au ieșit tîrziu și încă sînt cam scumpi. Nu am cum să-mi refuz plăcerea, măcar să gust puțin. Dau drumul la mînă și fac un semn discret, „stai puțin”, mă opresc și mușc cu poftă dintr-unul. La a doua gură e deja gata. E bine făcut, marfă, frate! Rapid, mai urmează încă cinci, fata era cu spatele, nu știu ce făcea; discretă, oricum. Gata, e-n regulă acum, altă viață, zîmbesc pe sub mustăți și intru în cameră; patul e larg, lenjeria veselă, e și o lumînare roz. Festinul poate să înceapă; doar că mi-e cam lene, n-ar fi rău să mă întind puțin, măcar cîteva minute. Surîd relaxat, văd deja prin ochii întredeschiși tot ce urmează să se întîmple, nu-i deloc rău și întind ușor mîna pe umărul ei drept: „Peste zece minute facem treaba.”

Totul se cutremură, mă zbat și dau din mîini speriat. „Cîteva minute, domn’e, ce naiba! Am zis, rezolvăm totul după”, bîigui deja iritat...

De undeva de sus, o mutră aparent cunoscută, în pijama, se chiorăște la tine:

— Scoală, bre, e șapte fără zece, n-ai auzit ceasul? Ai zis că azi vrei să ajungi și la...

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte, 2014, „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte 2016.

Abraham Maslow (1908 – 1970), psiholog umanist american, cunoscut îndeosebi pentru propunerea sa privind piramida nevoilor umane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-22Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC:
23 Sep 2016

Deci, senzația de foame ce cauzează durerea din capul pieptului, e mai puțin pregnantă la început, datorită altei ”dureri” (sau dorințe), pricinuite din pricina altui cap, precum durerea care, din difuză devine insuportabilă și-atunci…ca s-o micșorezi sau să-i anulezi efectul, pui mână pe-un CIOCAN și-ți dai cu el – în mână, în fluierul piciorului sau în altă parte, precum tesla…undeva, anulând astfel prin provocarea noii dureri - dure, ascuțite, de intensitate maximă, pe cea de dinainte!
CREIONUL CHIMIC:
23 Sep 2016

E bine și-așa…chiar dacă pân’ la urmă se brodește la fix zicerea cum că ”dragostea” trece prin stomac…direct de pe stomcul tipei, din care aterizează alene și ofilite printr-un FLEOȘC…pe jos, după un așa festin, câteva frunze de salată ”obosite” de-atâta așteptat, numa’bune de-aruncat, nu de rumegat!
CREIONUL CHIMIC:
23 Sep 2016

Lumină roz, zici? Eu știu că la bordel bipăie culoarea roșie ce uneori se învârte ca un girofar, iar când intră mândrul om, clopoțeii cu zurgălăi de la țâțâna ușii (ca la băcănie sau farmacie) zdrângăne zglobiu, anunțând nu îngeri, ci clienți cu foame…de femei, nu de mâncat sau băut… Și, ce îngâna Madonna? ”Like a Virgin” sau ”Like a Prayer” ? Ce era mai puternic răsunător în minte? Se pare că ”Like a Prayer” după-o mâncare, precum strigătul proverbial ”Dau un regat pentru un cal”…așa și-aici, câțiva gologani… pentru niște amărâți de ardei! Ce dacă o ”La Isla Bonita”-n roșu provoca, având pe piele icre, somon, coacăze și Camembert…gustul de ardei umplut, le dobora pe toate!
CREIONUL CHIMIC:
23 Sep 2016

Ce dură tipa, știa ce vrea! După-atâta alimentat cu combustibil, se-aștepta ca mașina să înceapă să devină nestăpânită, nu să se odihnească cu roțile blocate, cocoțată sus, de parcă a venit la SERVICE pentru reparații, nu pentru un drum lung, cu kilometrajul aproape dat peste cap….eu zic că melodia din vis a Madonnei, era ”Frozen” ! P.S. Trezirea bruscă a fost din cauza unor ardei dați pe la nas…d-ăia verzi și iuți pe post de săruri ca pentru cucoane leșinate, nu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz