2020-07-11 02:00

Obsesii domestice (Reclamă mascată)

 |  10:52

Cezar Pârlog

Da, de acord, nu ambalajul face marfa. La fel cum nu haina-l face pe om, logică ce eronat ar duce pînă la a-l considera pe croitor, drept un Dumnezeu. Deşi mai sînt și excepţii notabile care fac din rahat, bici. Şi mă gîndesc, oftînd, doar la ce am în faţă chiar acum, pe scara rulantă care urcă de la metrou. Un pardesiu scurt şi destul de comun, carouri roşii, și un cordon de piele insuficient asortat, continuat în aceeași culoare cu o măiastră și alungită parte de dedesubt.

 Îmbrăcînd prea apetisant un picior de damă, un suport, un piedestal sau chiar stîlp – al societăţii şi de multe ori al nostru, al bărbaţilor – pe care poate că în orice altă situaţie, nudă, l-aş găsi prea gros, incolor, insipid, sau prea ignifug. E vorba de focul din suflet, priviri, mîini ori alte organe. Sînt convins, aceeaşi înălţătoare senzaţie aş fi simţit-o şi dacă era vorba de orice altă culoare, negru (ba poate chiar mult mai intensă), verde, gri, mov, turcoaz, alb; „Orice culoare, dar nu alb”, îmi răspundea cîndva o «fostă», cînd îi propuneam o pastelată schimbare de decor inferior, dar la alegerea ei n-am subscris niciodată. Iar ea a pierdut mereu.

Reiterînd: oare deplina goliciune, cu picioare prea groase, ori scurte, prea drepte, în «X», strîmbe pe dreapta, cotite pe stînga ar da aceeaşi bucurie? În mod sigur, nu. Magia culorii bine întinsă pe contur, pe acele maiestuoase dulci, dragi racordări circulare în arc de clotoidă, în mersul lor impetuos, ajutate și de un călcîi ridicat la vreo cinșpe centimetri deasupra solului, fascinează orice ar îmbrăca. Schimbînd dezgolitele evidente imperfecţiuni, ca atinse de bagheta magică a unui vrăjitor bun şi fără bisturiu, într-o poveste fermecătoare. Transformînd pe dată, doar printr-o simplă capitonare, un întreg univers; și totul cu un cost simbolic și pe deplin accesibil.

«Laura Baldini» să trăiască! Sau «Pompeea»?

 Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă  Flori, fete, fiţe sau băieţi, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13Parerea ta...

HMMM....
10 Oct 2015

Chiar obsesii :)))Încă o dovadă că bărbații, chiar dacă recunosc au ba...au fost/sunt/rămân niște esteți cu simțul ăsta natural și de bun-simț al aprecierii față de femei, dar mulți îl au pervertit deja– din pricina educației și-a modelelor de-acasă, din societate, de la televizor sau reviste! Și, pentru că începând cu sfărșit de secol 19 până în prezent, creatorii de modă (tot bărbați) - au îndrăznit să tot dezbrace femeia, apoi s-o modeleze chirurghical, acordându-i astfel valențe noi...de la izmenele dantelate până la genunchi - la bikini, de la fustele lungi- la cele minii...de la încheiatul până-n gât, la decolteuri generoase, de la sâni normali la pepeni, de la fese normale la implanturi cu ciment, de la buze subtiri, medii sau cărnoase – reliefate prin nuanță naturală de culoare până la injecții menite să-i transforme gura într-o ventuză inflamată...au transformat femeia în obiect de studiu gratuit pentru toți reprezentanții sexului tare care-și dau cu părerea aiurea generalizând, pentru că preferințele diferă, în fond!
ÎN LOC Să SE FI CăUTAT
10 Oct 2015

modele și stiluri care pot face femeia atrăgătoare și fără a fi dezgolită...restul dedesubturilor rămânând strict atributul celui care o are ca femeie, el/ei se împiedică de glezna groasă sau subțire (de gazelă), de o talie subțire sau normală! Atunci, ce mai contează ce are în căpșor femeia sau în inimă dacă totul se rezumă la forme, unghiuri, colțuri, rotunjimi?! Iar dacă sunt atât de intransingenți, de ce mai au loc violuri, eventual în grup?! Atunci nu mai contează nici forma gurii, sânii, vârsta sau glezna, nu?! Nu știu dacă nu era mai bine înainte de toate acestea... fiindcă acum femeia se dezbracă benevol de toate cele devenind provocatoare, sexy dar depășind anumite limite care-s impuse de vârstă, față, atitudine, temperament...nu oricui îi stă bine în fustă mini sau pe tocuri fără a păși în partea cealaltă - așa vezi femei în toată firea (solide) cu fuste deasupra genunchiului în care li se văd caltaboșii străbătuți de firișoare roșii ori de vergeturi, cu o voci guturale sau stridente, așa vezi gravide cu burta la gură în colanți și cu o bluză care le dezvăluie ditamai burta și un buric noduros, dizgrațios! Așa vezi caricaturi, nu femei care trebuie să emane feminitate și îmbrăcăminte specifică vârstei, formei corpului...e și vina bărbaților – le-au vrut dezinhibate și sexy, ACUM au ce-au semănat în capul lor de femei, de generații de degenerare! P.S. Maestre.... autor de cărți cu strat/substrat! Sunt de acord cu limite, nu stridențe! Sunt de acord cu atenție mărită la femeia de pe stradă care jenează retina prin îmbrăcăminte neadecvată dar atenție la neatenția celor care o cresc pe fetița în devenire femeie...nu este crescută numai de femeie, nu?
CEZAR PâRLOG
10 Oct 2015

Faine comentariile dvs si va multumesc. Iar autorul va multumeste si va roaga sa nu uitati un lucru, acela de a zimbi; in fond, acesta este scopul declarat al tabletelor pe care le semnez. Unicul...
AșA ESTE MAESTRE...
10 Oct 2015

Și ceea ce-am spus eu, tot râsul îl stârnește până la urmă....de ceea ce vezi, de ceea ce cred ele însele despre ele, etc, ect.șamd, șamd...
CEZAR PâRLOG
10 Oct 2015

Multumind iara. Si, va mai astept cu rinduri proaspete. Adevarul e ca nici cele anterioare nu-s de lepadat...;-) Jos cu incruntarea!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz