2020-04-05 18:39

OCHELARII care simulează efectele consumului de ALCOOL şi de DROGURI, ultima achiziție a Agenţiei Naţionale Antidrog. Vezi care este utilitatea lor și în ce acțiuni vor fi folosiți

 |  15:33
 OCHELARII care simulează efectele consumului de ALCOOL şi de DROGURI, ultima achiziție a Agenţiei Naţionale Antidrog. Vezi care este utilitatea lor și în ce acțiuni vor fi folosiți

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a achiziţionat 144 de perechi de ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi droguri, dar şi starea de intoxicare cu acestea, ce vor deveni parte integrantă în numeroase acţiuni interactive, adecvate, in special, pentru a intra in discuţie cu tinerii şi adulţii, în scopul prevenirii consumului de substanţe psihotrope.

Potrivit unui comunicat de presă, specialiştii Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog vor folosi, în activităţile lor, toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanţe psihotrope.

„Vor fi abordate teme precum Petreceri cu alcool şi droguri sau Întoarcerea acasă de la o petrecere, prin care tinerii vor experimenta, cu ajutorul acestui tip de ochelari, efectele negative şi riscurile la care se expun atunci când consuma alcool sau droguri. Prevenirea consumului şi dependenţei de droguri folosind ochelarii care imită starea de intoxicare se orientează spre realităţile vieţii tinerilor şi se adresează acestora atât pe plan emoţional, cât şi raţional. Testarea ochelarilor care simulează efectele consumului de alcool şi droguri este atractivă pentru toate grupele vizate, participanţii trăind, astfel, o realitate deformată”, se arată în comunicat. 

Prin intermediul utilizării acestui tip de ochelari pot fi abordate numeroase deteriorări posibile ale stării fizice: dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor (aproape-departe), confuzia,  nesiguranţa puternică şi senzaţia de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experienţele pe care le vor încerca persoanele care vor purta ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine