2020-07-14 13:09

Orașul adus ÎN GENUNCHI

 |  00:13
Orașul adus ÎN GENUNCHI

”Fac apel la toţi patronii şi la toate persoanele care iubesc Florenţa: contribuiţi la Fondul pentru Renaştere", aşa cum au făcut-o donatorii străini după inundaţia din 1966”.

Florenţa este ”în genunchi” din cauza prăbuşirii turismului şi are nevoie de ajutor din partea donatorilor internaţionali, aceasta spune primarul oraşului, Dario Nardella, într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, potrivit DPA.

“Suntem în genunchi – pentru noi este ca o nouă inundaţie”, a subliniat, punctual,  Nardella pentru Corriere della Sera, referindu-se la dezastrul din 1966 care a devastat oraşul.

Revoltat și foarte îngrijorat

Oraşul se va confrunta cu un deficit de aproape 200 de milioane de euro după ce veniturile sale din turism au secat, a precizat primarul. ”Din banii promişi de Guvern nu am văzut încă niciun euro. Sunt revoltat şi foarte îngrijorat. Nu am banii pentru lucrările obişnuite de întreţinere a monumentelor şi clădirilor”, a explicat Nardella. Supranumită ”Leagănul Renaşterii”, Florenţa este unul dintre oraşele italiene care depind cel mai mult de turism, sector paralizat de pandemia provocată de noul coronavirus.

Florenţa – capitala Toscanei (situată aproape de centrul Peninsulei italiene, pe malurile râului Arno şi înconjurată de plantaţii de măslini şi viţă-de-vie), este cunoscută şi ca oraşul familiei Medici - fiindcă nici una dintre dinastiile care au guvernat aici, nu a influenţat atât soarta oraşului. Chiar dacă, de-a lungul timpului, aici au mai trăit şi alte importante personalităţi, cum ar fi de exemplu: Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante, Machiavelli, Filippo Brunelleschi sau Galileo.

De-a dreptul fascinante

Însă Florenţa, este renumită în primul rând datorită clădirilor sale de-a dreptul fascinante, câştigându-şi faima internaţională pentru multitudinea de comori de artă din perioada Evului mediu şi a Renaşterii. Cele mai interesante pot fi văzute în dreptunghiul delimitat de Catedrală, Piaţa Signoria şi Bisericile Santa Croce şi Santa Maria Novella, dar se găsesc în mare măsură şi pe celălalt mal al râului Arno, în cartierul Oltrano.

Printre numeroasele atracţii ale oraşului Florenţa, merită amintite și Muzeul de Arheologie (care adăposteşte o colecţie de exponate din perioada etruscă), Poarta Romană (ce datează din secolul XIV), Biserica San Lorenzo, Palatul Pitti, Grădina Trandafirilor (un parc construit în secolul XIX de către arhitectul Giuseppe Poggi), Teatrul Pergola (considerat primul din lume dintre teatrele dotate cu loji, în prezent princi­pala scenă a oraşului), Capela Magilor (ce include un ciclu de fresce celebre realizate de maestrul renascentist Benozzo Gozzoli), Palatul Strozzi (o construcţie renascentistă tipică flo­rentină) sau Galeria Uffizi (unul dintre cele mai celebre mu­zee din lume, care deţine opere ale lui Leonardo da Vinci, Titzian, Botticelli, Rafael şi Caravaggio).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz