2020-07-14 12:49

Pe viață și pe moarte: Război în jurul MEDICULUI care scos în evidență clorochina

 |  00:30
Pe viață și pe moarte: Război în jurul MEDICULUI care scos în evidență clorochina

Un studiu publicat de The Lancet acuza că tratamentul deja celebrului medic Didier Raoult cu clorochină este periculos pentru viața pacienților.

Le Figaro notează însă că războiul din jurul medicului este unul economic și politic și că se ating chiar situații extreme. Studiile științifice răspund la alte studii științifice, anatemele la anateme, insulte, amenințări la amenințări etc. Profesorul Raoult descrie studiul din Lancet drept „o prostie”, ceea ce nu împiedică Înaltul Consiliu al Sănătății Publice din Franța să se bazeze pe acest studiu pentru a interzice, la cererea ministrului Sănătății, care nu-l are la inimă pe Raoult, tratamentul profesorului din Marsilia.

În același timp, surpriză: un alt studiu științific britanic, Recovery, contrazice rezultatele obținute de Lancet. Iar redactorul șef al Lancet, dr. Richard Horton, recunoaște că o serie de studii publicate de revista sa nu sunt valabile! Deoarece sunt sponsorizate de mari grupuri farmaceutice care au capacitatea de a se amesteca în spatele presupuselor institute de cercetare independente. După cum notează și RFI, e un război între somități din domeniul științific, război economic, război politic, război geografic și sociologic, de asemenea, între “elita”pariziană și “rebelul” din Marsilia, chiar și între marile grupuri farmaceutice.

Nu e scump…

Tratamentul cu clorochină nu este scump, în timp ce tratamentul antiviral al grupului Gilead costă mult mai mult. Potrivit Le Figaro, vaccinul ar aduce mulți bani celor care îl vor descoperi. De asemenea, protocolul folosit pentru studiul din Lancet care îl contrazice pe Raoult, administrează clorochina (în combinație cu un antibiotic) pacienților care sunt deja în stare gravă, în timp ce Raoult a prescris-o pentru începutul tratamentului, pentru a preveni agravarea bolii. Cei anti-Raoult răspund că tratamentul lui Raoult este inutil pentru persoanele tinere, care nu sunt predispuse la forme grave.

Potrivit analiștilor, de vreme ce viața pe plan mondial a fost suspendată timp de două luni, este inevitabil ca luptele medicale să devină războaie politice, chiar geopolitice. Între China și Statele Unite și în interiorul fiecărei țări. În Franța, Macron, care întruchipează în ochii oamenilor coloană vertebrală, împreună cu apropiații săi, bogații și puternicii zilei, a încercat să dezamorseze forța virală „populistă” a profesorului Raoult, vizitându-l la el acasă pentru a da o lovitură de imagine…Tot potrivit analiștilor, Didier Raoult este încă în viață și își va vinde scump pielea, după cum evidențiază și Le Figaro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-01Parerea ta...

INFORMATIA CORECTA
01 Iun 2020

Da este un articol bun in care adevarul ne este prezentat corect . Știați ca : Spălarea gurii poate reduce răspândirea noului coronavirus ? Si că apa de gură ar putea împiedica răspândirea SARS-CoV-2, virusul responsabil de COVID-19. Gândește românește sau dacă nu nemțește
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz