2020-07-11 17:28

Posibil un mister: Ce altă boală a izbucnit și UNDE

 |  00:09
Posibil un mister: Ce altă boală a izbucnit și UNDE

O boală considerată de către specialiști deocamdată un mister a afectat populația din Aden, Yemen. Aceasta pe lângă pandemia de coronavirus care nu a ocolit nici această țară.

Potrivit estimărilor inițiale ar fi vorba despre febra Chikungunya. O afecțiune virală, apărută în urma mușcăturii de țânțar infectat. Boala se manifestă prin febră, dureri musculare și dureri articulare severe, care pot persista uneori pentru o lungă perioadă de timp. Nu există un tratament specific al bolii, dar antialgicele si antiinflamatoarele nesteroidiene pot fi utilizate pentru a reduce durerile si tumefacțiile. Nu există un un vaccin pentru febra Chikungunya, iar principalele măsuri de prevenire a îmbolnăvirii constau în protecția individuală față de înțepătura de țânțari.

În perioada 1-13 mai, din cauza acestei boli despre care nu se știe exact dacă este febra Chikungunya și din cauza noii pandemii au murit aproximativ 623 de persoane. Guvernul yemenit a declarat, luni, capitala temporară Aden o „zonă de dezastru”, din cauza răspândirii noului coronavirus și a altor epidemii, potrivit aa.com.tr. Guvernul a solicitat ajutorul Organizației Mondiale a Sănătății, a Comunității Internaționale și Organizațiile de Sănătate pentru a sprijini Yemenul în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și a altor boli apărute în urma inundațiilor.

Haos și violență

Adenul a fost devastat de inundații la mijlocul lunii aprilie, în urma cărora mai mult de 150.000 de oameni au avut de suferit. Haosul și violența s-au dezlănțuit începând cu anul 2014, când rebelii Houthi au cucerit o mare parte a țării, inclusiv capitala Sanaa. Criza s-a accentuat în 2015, când o coaliție militară condusă de Arabia Saudită a lansat o campanie aeriană devastatoare, menită să recâștige teritoriile. Se estimează că zeci de mii de yemeniți, inclusiv civili, au fost uciși în conflict, ceea ce a dus la cea mai gravă criză umanitară din lume și i-a supus pe localnici pericolui de înfometare, conform b1.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

ROBERTA
18 Mai 2020

Daca citesc apocalipsa si ma uit la ce se intimpla pot spune ca sfarsitul e aproape....dar e posibil ca omenirea sa fie cobaiul unor scelerati care au produs bombe biologice
ISTORIC
18 Mai 2020

In iarna lui 1944 . 1945 la Budapesta , Nemti a pus in vagoane de marfa unde erau paie aruncate . Paduchi bolnavi de Tifos . Soldati Romani sau adapostit de frig si dormit in ele . Au simtit ca ii inteapa si au vazut purici . Dupa citava zile jumatate din militari erau bolnavi de Tifos . Asa sa procedat cu stinta microbilor atunci . Sa vedem ce mai inventeaza acum savanti , pentru a distruge omenirea si vinde medicamente ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz