2020-07-07 00:40

Prima clinică de stat care îmbină folosirea canabisului cu medicina tradiţională, inaugurată în Thailanda

 |  13:34
Prima clinică de stat care îmbină folosirea canabisului cu medicina tradiţională, inaugurată în Thailanda

Thailanda a inaugurat, chiar la început de nou an, prima clinică guvernamentală care îmbină medicina tradiţională şi canabisul în scop medical. O coadă de câteva sute de persoane s-a format imediat după deschiderea acestei unităţi medicale, pentru a primi gratuit flacoane de 5 până la 10 miligrame de ulei de canabis.

Deschiderea clinicii are loc la un an de la legalizarea recursului la marijuana în scop terapeutic. Thailanda devine, astfel, prima ţară din Asia care se lansează pe o piaţă dominată până acum de state precum Canada, Australia sau Israel. „Luptăm pentru o mai bună sănătate a thailandezilor şi pentru mai bune oportunităţi economice”, a declarat ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul, la inaugurarea clinicii în incinta ministerului, citat de AFP.

„Folosesc canabisul de 50 de ani"

„Dacă extragerea uleiului de canabis poate da rezultatele pe care le aşteptăm, aceasta poate fi şi o altă opţiune pentru thailandezi pentru a obţine mai multe venituri”, a adăugat ministrul, al cărui partid Bhumjaithai a făcut campanie la alegerile legislative din martie 2019 pentru legalizare. Uleiul de canabis este folosit pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor pentru cancer, simptomele sclerozei multiple, anumite tulburări de comportament, insomnia, migrenele sau rigiditatea musculară. Pacienţii vor primi tratament gratuit timp de două săptămâni, potrivit ministrului. Canabisul se găsește ca ingredient în mai multe rețete din medicina tradițională și e administrat, de obicei, bolnavilor în stare terminală. "Folosesc canabisul de 50 de ani", declară Buntoon Niyamabhra, fondator al Rețelei utilizatorilor de canabis din Thailanda, care există din 2013.

Canabisul e profitabil…

 

Marijuana, clasificată drept narcotic în anii '70, era deja folosită de mult timp, în pofida interdicţiei, în medicina tradiţională thailandeză, însă în decembrie 2018, ţara a legalizat utilizarea canabisului în scop medical şi ne-recreativ. Producţia, cultivarea şi vânzarea acestuia s-au limitat însă la producătorii thailandezi autorizaţi pentru următorii patru ani pentru a proteja piaţa naţională. Doar în anul 2017, piața de marijuana medicinală din întreaga lume a obținut profituri de peste 11,8 miliarde de dolari. Asia este recunoscută pentru severitatea cu care e pedepsit consumul de droguri. În Singapore și Malaezia traficul de droguri este pedepsit cu moartea, iar cei din Coreea de Nord nu pot consuma marijuana în zonele în care aceasta este legală. Rattapon Sanrak, șeful organizației thailandeze Highland, care susține legalizarea marijuanei, a declarat cu privire la consumul legal al acesteia în Thailanda, că este un semnal bun. În opinia sa “mai sunt însă mulți pași de făcut”.

În altă ordine de idei, dar pe același subiect, piaţa mondială a canabisului în scop medical ar putea creşte la 55,8 miliarde de dolari în 2025 (49 de miliarde de euro), cifră de aproape cinci ori mai mare decât în 2015, potrivit unui studiu realizat de Grand View Research în 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz