2020-04-05 20:24

Să nu uităm de lucrurile BUNE: În această dimineață, la ora 5:50, a început primăvara astronomică!

 |  20:14
Să nu uităm de lucrurile BUNE: În această dimineață, la ora 5:50, a început primăvara astronomică!

Dacă ați observat minunăția de albastru al cerului și ați simțit adierea zarzărilor înfloriți, în pofida a tot ceea ce ni se întâmplă, să știți că a venit primăvara! Cea astronomică.

Echinocțiul de primăvară este acel moment în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe Pământ. Cuvântul "echinocţiu" derivă din limba franceză – "équinoxe" -, care, la rândul lui provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" – "egal" şi "nox", "noctis" – "noapte". Începând de la această data, durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

În emisfera sudică a Pământului fenomenul este invers, astfel că în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte şase luni.

Stare de armonie

Tradiţiile spirituale ale Echinocţiului de primăvară spun că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat.

Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. Din punctul de vedere al astrologilor, acum Soarele iese din semnul  Peștilor și trece în cel al Berbecului. Ceea ce nu e rău deloc , deoarce însemană mai multă energie și energia ne poate scăpa…de multe lucruri!

Foto: Roxana Roseti


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine