2020-07-14 13:10

Scenariu: La ce ar TREBUI să se aștepte cei vindecați

 |  00:09
Scenariu: La ce ar TREBUI să se aștepte cei vindecați

La nivel mondial, pe fondul pandemiei, specialiștii vorbesc și despre vindecări, nu numai despre infectări. Dar aceste vindecări suscită un interes special.

Un scenariu care vine dinspre Societatea Italiană de Pneumologie, vizează inclusiv pacienții tineri: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea cel puțin șase luni probleme respiratorii cornice, după cum notează La Repubblica. Cicatricea lăsată pe plămâni de COVID-19 poate duce la probleme respiratorii ireversibile și vor constitui o nouă patologie în viitor. Luca Richeldi, președinte al Societății Italiene de Pneumologie, avertizează că este vorba de o „nouă urgență sanitară” și va fi nevoie de consolidarea secțiilor de Pneumologie .

„La mulți pacienți COVID-19 care au fost internați sau intubați observăm dificultăți de respirație după externare care ar putea dura mai multe luni, iar datele anterioare colectate arată că supraviețuitorii bolii, la distanță de șase luni, au avut încă anomalii pulmonare vizibile și modificările ale funcției respiratorii. Este vorba despre o capacitatea respiratorie mai redusă, rezistență mai slabă a mușchilor și, mai presus de toate, o rezistență mai mică la efort”, spune Richeldi.

Multele necunoscute

De problemele respiratorii sunt afectați inclusiv tinerii, iar problemele respiratorii ar putea să apară chiar și după o simplă plimbare. „Aceste probleme au apărut și la pacienții tineri, cu o incidență cuprinsă între 30 și 75% din cazurile evaluate”, a spus pneumologul Angelo Corsico.

În Pavia, o clinică post-COVID dedicată pacienților externați din Policlinica San Matteo este deja activă din 27 aprilie, adaugă Corsico. Datele preliminare după analizele făcute la cei de aici par să confirme primele observații din China cu privire la COVID-19: mai mulți pacienți externați au încă insuficiență respiratorie cronică și alte probleme. Rămâne însă de văzut la ce concluzii vor mai ajunge specialiștii, având în vedere multele necunoscute cu care se confruntă omenirea în cazul pandemiei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

CETATEAN
31 Mai 2020

Sa vedem ce microbi mai inventeaza , medicii si companiile medicale criminale , inpotriva oamenilor si societatii ? Totul numai sa faca bani
BâJBâIALA ROMANULUI
31 Mai 2020

Va rugam sa mai răscoliți după adevăr acesta este insuficient. Adevarul este nu este compus din cele doua vorbe și costuri minime. ( Ziarul PUTEREA va rugam sa răscoliți după marele adevăr.) Ca un consumator de prese vrem sa fim informați corect si corespunzător.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz