2020-07-02 13:50

Stăpînul inelelor

 |  16:40

Cezar Pârlog

E fain să fii scriitor!

Dacă te supără vreun fost prieten, coleg sau șef de la slujbă, poți să-l faci rapid un personaj și să-l introduci măcar într-o secvență de final din textul la care lucrezi și să-l faci „de rahat”. Dacă nu ai închis Facebook-ul în alea cinci secunde în care ai fugit pînă la veceu și chiar atunci ultima ta cucerire virtuală își aduce aminte să îți spună cît te iubește, în timp ce consoarta ta legală din ultimii zece ani profită că s-a eliberat calculatorul și tocmai își verifică mailurile, o liniștești credibil spunîndu-i că s-a îndrăgostit una de tine după ce ți-a citit cartea. Se rezolvă la fel de ușor, fără voci ridicate ori tensiuni casnice, și cînd ești prins la doișpe noaptea de aceeași ea „oficială” care vine să te pupe de noapte bună, iar tu vorbești cu cinci gagici deodată, doar spunîndu-i ferm și hotărît că te documentezi pentru ce scrii, că trimiți ceva la un concurs și ești în criză de timp, vrei să le cunoști mentalitatea, vrei să le intri în subconștient, iar treaba asta trebuie făcută cu multă subtilitate, să nu se prindă, de data asta chiar vizezi un premiu.

Cînd uiți în hol, după ce te-ai încălțat, o pereche de ciorapi de plasă „Pompeea”, grăbit să pleci „...la o lansare de carte, mami...”, trebuie să spui la întoarcere doar „Scriu despre asta, pui, și trebuie să cunosc toate amănuntele, textură, ambalaj... ca să fiu credibil, doar știi că eu nu scriu povești pentru copii. Apropo, mi-a zis și Brumaru (1) că m-a citit, îi place!” E adevărat că vei cumpăra altă pereche, pierderile sînt asumate, nu merită să te întorci din drum, e drept că vei fi și atent cînd te întorci, să nu ai urme de buze pe ochelari și să nu miroși a parfumuri străine; în fond, este vorba de respect, nu?!...

Da, clar că merită să te faci scriitor, o să încep și eu de luni; ce de luni, de azi, chiar acum, deja am titlul, unul frumos și sonor, „Stăpînul inelelor”, nu sună fain? Sau „Harry Potter”? Sigur va fi un succes de vînzări, ce ziceți? Un Hollywood, niște Oscaruri, ceva...

(din volumul „Life stuff  sau Învăţături pentru Andreea”, apărut la  Editura Tracus Arte, care va fi lansat pe 3 iunie 2016, ora 18.30 la standul editurii Tracus Arte, în cadrul Tîrgului internaţional de carte „Bookfest”)

(1) Emil Brumaru – scriitor român contemporan (n. 1938). Scrie poezie de factură erotică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-29Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC
29 Mai 2016

Hahaha…Brumarul rimează cu Râmarul… și ăla le erotiza faptic, tăindu-le organele la care poftea! Dar mai trăiește Brumaru de emite judecăți?! În privința internetului, ai mare posibilitate de a jongla! ”Dicție la purtător” să ai, că-n rest…curge lin sau în avalanșă (ca apa de la WC trasă), în funcție ȘI de cine-ți calcă pragul ochiului, ecranului sau celulei nervoase (în cazul celor care te nervozează), NO?
CREIONUL CHIMIC
29 Mai 2016

Chiar nu-i nicio problemă în astă treabă internaută, decât dacă nu mai ai mintea la tine acasă și o iei puțin…cam razna! Filtru interior, atenție mărită și miros supranatural…că nu poți s-ajungi să-i miroși ăluia/ăleia sticla (de computer, smarthphone ori tabletă)! În rest…joc de voie, cu cin’se nimerește! Numa-n treburi serioase trebuie să fii/devii prevăzător și pretențios iar uneori, chiar puțin nervos -:)
CREIONUL CHIMIC
29 Mai 2016

Și daaa…e bine și frumos să fii scriitor mai ales când ești magic în pana (de scris -:)precum Harry Potter cu a sa moșmondită baghetă, ori când te visezi scenaristul ”Stăpânului inelelor”… de pe mâna damelor logodite, măritate sau în curs de…. Iar faza trecerii de la virtual la real, palpabil, după… în vremea întoarcerii ”la vatră”, trebuie să fii ca scos din cutia veche de pantofi, nu prea fresh ca scos din alta nouă, generându-ți un alt miros…deci trebuie să fii căzut pe prag, nu ca venit din lună sau din Carul Mare cu multe stele, ci fin și lin… ca de ”la sine”, asta ca să n-ajungi să cazi în genunchi jelind pentru iertare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz