2020-03-28 18:06

Studentă ziua, campioană NOAPTEA. Povestea fetei care se pricepe la jocuri

 |  00:16
Studentă ziua, campioană NOAPTEA. Povestea fetei care se pricepe la jocuri

O fată de 17 ani își combină aspirațiile ca model, ajungând să concureze în concursuri de frumusețe pentru liceeni, cu pasiunea pentru jocuri video. A început să joace League of Legends ca o modalitate de a se distra alături de prieteni…

Și a reușit să fie prima reprezentantă a sexului frumos care a câștigat un campionat aparte din Japonia. Tânăra în vârstă de 17 ani a demonstrat că e cea mai bună la jocul League of Legends (LoL), în cadrul competiției All Japan High School Esports Championship din Tokyo. Competiție la care a participat, în decembrie 2019, alături de colegii ei. Miyu Otomo este elevă la un liceu din Okinawa, unde s-a transferat de curând, special pentru a se putea specializa în jocuri online. În cadrul acestui liceu, elevii se pregătesc în special pentru o carieră de programatori, graficieni sau creatori de jocuri și aplicații. Elevii pot urma aici inclusiv cursuri în afara programei de studiu, pentru a deveni jucători mai buni.

A fost transferată special

Potrivit presei japoneze și nu numai, performanța lui Miyu Otomo este  neașteptată, pentru că în Japonia numai 30% dintre gamerii pasionați sunt femei. “Estudiante de día, campeona de noche” (“Studentă ziua, campioană noaptea”)  titrează codigoesports.com, subliniind că “fata de 17 ani este originară din prefectura Saitama, dar a fost transferată la liceul din Okinawa pentru a-și îmbunătăți abilitățile în League of Legends. Și pe lângă formarea viitorilor programatori, instituția are programe extracurriculare predate de jucători profesioniști”.

Miyu are acum mulți fani, care îi apreciază mai mult abilitățile de gamer, decât cele de fotomodel, deși a participat deja la mai multe prezentări de modă la Tokyo. Privind retrospective cee ace face, ea zâmbește și spune că a fost convinsă că va câștiga: “Am vrut să anulez definitiv ideea că, deoarece sunt femeie, pot fi considerată ușor de învins", a spus Miyu, potrivit mainichi.jp. Deși gaming-ul poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă sau sex, un raport publicat de The Nielsen Company în 2018 a constatat că, în Japonia, defalcarea gamerilor este de 70% bărbați și 30% femei. De asemenea, se întâmplă ca, odată ajunse pe scena competițională, numărul femeilor participante la jocuri online să fie chiar mai mic decât atât. „La competiții nu văd aproape niciodată vreo femeie din generația mea”, a mai declarat Miyu, potrivit mainichi.jp., întărind ceea ce au constatat analiștii. 

Ce este League of Legends?

League of Legends este un joc video de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), ce a fost lansat în octombrie 2009 și de atunci a devenit extrem de popular fiind jucat de milioane de oameni. Cunoscut de fani, simplu, ca „LoL” este unul dintre cele mai populare jocuri MOBA și e dezvoltat și publicat de Riot Games pentru Microsoft Windows și MacOS, fiind complet gratuit. Suportul financiar este obținut din microtranzacții în joc. Este unul dintre primele jocuri MOBA apărute pe piața de sine stătătoare, inspirat de modul „Defense of the Ancients” pentru Warcraft 3.

În 2012 Forbes l-a numit drept "cel mai jucat joc pe calculator din America de Nord și Europa din punct de vedere al orelor petrecute în joc". În ianuarie 2014, peste 67 de milioane de persoane au jucat League of Legends, 27 de milioane într-o singură zi, și 7.5 milioane de jucători au fost conectați în același timp. Jocul a generat o comunitate competitivă activă, care este în continuă creștere. În Europa și în America de Nord, Riot Games organizează League of Legends Championship Series, care constă în întrecerea a 8 echipe profesioniste de pe fiecare continent. Competiții regionale asemănătoare există în: China, Coreea, Taiwan și Asia de Sud Est. Aceste compleții regionale au apogeul la anualul Campionat Mondial de League of Legends, care în 2013 a avut un premiu de 1 milion de dolari și a atras peste 33 de milioane de vizitatori online.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine