2020-07-07 00:17

Vrei o scurtă vacanță fermecătoare? Top 3 orașe NEAȘTEPTATE pentru city break

 |  19:25
Vrei o scurtă vacanță fermecătoare? Top 3 orașe NEAȘTEPTATE pentru city break

Nimeni nu se satură de vacanță niciodată, acesta este adevărul recunoscut de toată lumea. Și, mai ales după ce trece pauza Sărbătorilor de iarnă, parcă devine și mai profundă dorința de a călători…Ce e de făcut? “Cel mai bun antidot pentru iarnă este un city break”, se preciza nu demult în Sunday Times.

“Străzile retrase, piețele ascunse și barurile pline de viață sunt ideale pentru o scurtă vacanță fermecătoare”, intervenea pe aceeași temă și The Sun. Te sufocă deja Bucureștiul (de exemplu) și nu știi unde să mergi? Totul este să alegi cele mai bune destinații, pentru un city break în Europa – că e mai la îndemână, împreună cu prietenii, sau familia. Desigur și de inspirație ai nevoie ca să alegeți ceva la cel mai bun preț. Iar dacă te-ai plictisit de “rute”cum ar fi Paris, Barcelona, Londra, alege să descoperi destinații alternative. Veți avea multe de descoperit într-un city break cu destinații neașteptate! Cum ar fi trei orașe la care, probabil, nu prea te-ai gândit.

Pe străduțe interesante

Primul oraș este Liverpool, Regatul Unit. Se spune despre Liverpool că e un oraș în care chiar poți fi tu! Un oraș destinat oamenilor creativi, iubitori de muzică, dependenți de cultură și lucruri plăcute. Orice ai face aici nu vei fi judecat - așa se spune despre viața în Liverpool. Fie că îți place să te pierzi prin numeroasele muzee și galerii, fie că preferi să te plimbi pe străduțe interesante sau să lenevești în vreo cafenea la modă, nu vei regreta că ai ales această destinație pentru un city break.

Nu omite faptul că ai de-a face cu un oraș-port, cu 6 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și, printre altele, cu cel mai vechi Cartier Chinezesc din lume. Plus un frumos Muzeul Maritim pe nume Merseyside. Iar dacă ești interesat de istoria muzicii și nu numai poate treci și pe la Muzeul Istoriei Beatles.

Cea de-a doua destinație: Braga, Portugalia

Nicio călătorie în nordul Portugaliei nu este completă fără o vizită la Braga. Fondat în urmă cu 2.000 de ani de împăratul roman Augustus, acesta este al treilea oraș ca mărime din țară și are o lungă istorie culturală și religioasă, care se reflectă în marea sa arhitectură. Centrul vechi al orașului are terase frumoase, clădiri asemenea, multe biserici. Deși este posibil să vezi cele mai multe dintre principalele atracții ale Braga într-o excursie de o zi din apropierea Porto, este la fel de posibil să petreci o noapte sau două explorând orașul și zonele înconjurătoare. Acest oraș mai este numit și „Roma Portugaliei”. Poți reuși să vezi Braga într-o zi, dar sunt atât de multe de făcut încât poți petrece cu ușurință un weekend lung aici, ca să incluzi și explorarea zonei înconjurătoare.

O destinație incredibil de cool

Cel de-al treilea oraș la care nu prea te-ai gândit, probabil, în ultimul timp ca fiind o destinație pentru city break este Budapesta, Ungaria. Se spune despre Budapesta că este un oraș al contrastelor. Are o arhitectură frumoasă, băi termale și mâncăruri delicioase. E, în general, locul perfect pentru a vă deplasa pentru o pauză scurtă. Capitala Ungariei este bogată în istorie, dar e de asemenea considerată o destinație incredibil de cool, cu mixul său de restaurante eclectice, districtele comerciale glam și viața de noapte…zbuciumată. Bastionul Pescarului e una dintre cele mai populare atracții turistice de aici, renumit pentru priveliștile sale incredibile asupra orașului. Terasa neo-gotică poartă numele breslei medievale a pescarilor care au protejat Budapesta de invazii. Este descrisă drept cea mai frumoasă parte a Budapestei - mai ales pentru a urmări apusul. Te mai așteaptă în Budapesta străzi cu dichis și Palatul Regal - locul unde se desfășoară multe evenimente culturale.

Cam atât deocamdată, important e să te mobilizezi, să îți faci timp și să găsești insprația potrivită pentru scurte călătorii de neuitat.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz