2020-08-10 23:06

Un altfel de război al stelelor. FAȚA NEVĂZUTĂ a prințesei Leia

 |  21:55
Un altfel de război al stelelor. FAȚA NEVĂZUTĂ a prințesei Leia

„Star Wars” nu mai reprezintă demult doar populara saga a lui George Lucas. Seria SF “Războiul Stelelor “ a devenit…stare, asistăm chiar la o modă în plină desfășurare, pornind de la citate celebre din la fel de celebra serie și până la vestimentație. Dar, în afara distribuțiilor, încasărilor, etc. rămân poveștile din spatele camerei de filmat.

Desigur, majoritatea criticilor spun că nicio distrubuție nu se poate ridica la nivelul celei din primul Război al stelelor și știm cu toții despre ce e vorba...

Un personaj emblematic, care a atras atenția încă de la prima apariție în „Star Wars” este Prințesa Leia. Întruchipată de actrița Carrie Fisher, care s-a stins din viață în anul 2016, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord. O moarte controversată, deoarece ulterior s-a descoperit că actrița avea în organism urme de cocaină, heroină și MDMA – drogul petrecerilor, cunoscut și sub numele de ecstasy. Puțină lume știe că Fisher a militat pentru sprijinirea persoanelor cu probleme mentale şi a vorbit adesea despre lupta sa cu tulburarea bipolară de care suferea şi cu dependenţa de cocaină.

Era șoarece de bibliotecă

Carrie Frances Fisher s-a născut pe 21 octombrie 1956.  Părinții săi au divorțat la doi ani după nașterea sa, după ce tatăl lui Carrie, Edie Fisher a avut o aventură cu una dintre cele mai bune prietene ale soției sale, Elizabeth Taylor, cu care s-a și însurat mai târziu. În copilărie era șoarece de bibliotecă. Citea poezie și literatură clasică. Nu a terminat liceul: mama sa a luat-o să joace alaturi de ea în musicalul Irene...

Debutul pe marele ecran și l-a făcut în 1975, în filmul Shampoo, alături de Goldie Hawn, Warren Beatty și Julie Christie, dar abia doi ani mai târziu numele ei a dat marea lovitură cu „Star Wars”. Rolul Prințesei Leia Organa a făcut-o celebră. Când a apărut într-un “costum de baie” iconic, ce includea bikinii aurii, într-o scenă în care prinţesa este ţinută captivă de Jabba the Hutt, Fisher și-a câștigat și statutul de sex simbol.

Faima a avut un preț: Carrie Fisher s-a luptat mare parte din viață cu drogurile, alcoolul, boli mintale și relații compromise. În 1983 Fisher s-a măritat cu artistul Paul Simon, dar căsnicia nu a durat decât un an. Ea a mai avut o relație, cu impresarul Bryan Lourd, relație din care a rezultat fiica sa, Billie.

Toată săptămâna prințesă, în weekend amanta lui Harrison Ford

În ultima parte a vieții a publicat patru nuvele și trei cărți de memorii, înainte să revină pe platourile de filmare ale francizei Star Wars, în 2015, pentru episodul 7: The Force Awakens. În memoriile sale – „The Princess Diarist”, publicate în 2016, Fisher povestește că a avut o aventură de 3 luni cu Harrison Ford pe platourile de filmare de la Star Wars. Ea avea pe atunci doar 19 ani, iar Ford era căsătorit cu Mary Marquardt. În memoriile sale, Fisher povestește că relația cu Ford „a fost atât de intensă... În timpul săptămânii eram Han și Leia, și Carrie și Harrison în timpul weekend-ului”.

Important e să o ținem minte fără problemele reale, ci cu prezența pe post de Prințesa Leia!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Ian 2020

daca tot ati scris de Elizabeth Taylor trebuia sa spuneti si ce reprezinta "femeia cu ochii violeti"-este femeia care poate produce o cotitura de 180 grade in istoria planetei in momentele cheie.Iar serialul STAR WARS nu este doar o melodrama ci reprezinta exact ce vedem in ziua de azi in desfasurare in viata reala-razboi intre imperiul financiar si rebelii anti-sistem E chestia care s-a intamplat in ultimii 1000de ani si de fapt dintotdeauna -Lupta dintre imperiul raului si fortele binelui
ORBUL
11 Ian 2020

Omul s-a baricadat singur și a început să tragă de mai multe ori la ofițerii stelari fie ei si romanii sau americani . ( O mare prostie SF )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz