2020-07-02 13:50

Un cadril cu Al

 |  16:19

Cezar Pârlog

„Parfum de femeie” la ProTV. Cu Al Pacino. Fain film, mereu o plăcere. Chiar punctul culminant, scena dansului, ce le mai dansează şi Scarface ăla!

L-am mai văzut de cîteva ori, acum încerc doar să reţin paşii. Sînt afon la „danţ” şi profit, mîine merg la o nuntă. Nu prea mă prind pe mine chestiile astea, dar acum e o obligaţie. Iar de dansat am avut mereu oroare. Odată, ştiu că n-am ajuns vreo cinci ani la nici o nuntă din cauza asta, deşi au fost destule prin familie. M-am tot fofilat, pînă cînd s-au terminat motivele. Acum o să mă duc, are consoarta ceva şuste p-acolo. În copilărie, era pe vremea lui „Ceaşcă”, îmi plăcea să merg, mai mîncam şi eu cîte ceva bun. Mai tîrziu, mă duceam ca şi pe la revelioane, doar să mă uit după gagici, picioare şi decolteuri, cu şi fără ţîţe, să pescuiesc şi eu cîte ceva, din alea singure ori scoase de la naftalină şi etalate, cu speranţe măcar de-o uniune consensuală, de către prieteni binevoitori sau de părinţi grijulii. N-a prea ieşit nimic, dar speranţa a rămas mereu. Mai nou, ajung cît de rar pot pe la astfel de activităţi, doar cînd, epuizînd scuzele, nu mai am pe unde scoate cămaşa, înjur în gînd de mamă şi cuget cruciş la viitoarea gaură din bugetul meu de lefegiu la stat.

Da’ acum e o nuntă cu ştaif. Și cum am unele probleme pe la serviciu, oamenii au văzut că îmi lipseşte un antrenor, un impresar sau ceva cu de-alea lungi şi grele care să pună mîna pe telefon, măcar de două ori pe an, ca să-l întrebe pe şefu’ ăl mare: „Nelule, ce mai face băiatu’ meu, Mişu?”, profită, şi-mi cam dau peste picioare, mîini sau alte extremităţi. O să mă duc, sper să fiu vecin de masă cu vreun senator, ori vreun şef de cabinet, poate dau, la fumoar sau pe terasă, cînd trag ăia cu artificiile, peste un secretar de stat sau măcar un mason de grad înalt, să pot scăpa de aura negativă care umblă după mine prin curtea instituţiei unde lucrez. Da, trebuie neapărat. O să-mi pun şi butonii ăia de aur, îmi cumpăr şi o brichetă, un Zippo, ceva, poate e nevoie să aprind cuiva o ţigară, încă mai e voie, şi gata, primul pas e făcut!

— La dracu’, i-a venit ăleia gagicul, s-a terminat dansul! Mă duc să-l caut pe Torente[1], sigur îl găsesc!

*

(din volumul „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, în curs de apariţie la Editura Tracus Arte)

*

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI, 2015.

[1] Torent – sistem de distribuție a datelor pe internet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-03Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC:
03 Mar 2016

SUPER filmul! Iar Al Pacino a jucat excepțional, ca de obicei…ce studiu îndelungat și asiduu îți trebuie ca să ajungi să ”privești” egal, plat, în gol…fără să se aștearnă involuntar pe chipul tău, nimic din ceea ce s-ar reflecta văzând lumea de-afară care te-mpresoară și naște în tine reacții LA VEDERE generând, pe rând… mime (caraghioase, unele sublime), zâmbete (fine, largi, false sau adevărate), iar uneori grimase…și ce artă a disimulării, a concentrării îți trebuie ca să ajungi exact ca nevăzătorii…să reflecți prin voce, gestică (apropos de dans), ceea ce se simte de obicei invers - adică din interior spre exterior, din propriile trăiri care ies ușor sau buluc, afară!
CREIONUL CHIMIC:
03 Mar 2016

Iar Gabrielle Anwar, cea care a dansat cu el, n-a fost lovită în timpul tangoului de colțuri de mese, de paravane sau lovită cu capul de dușumelele lucioase (fără de voie și, pe undeva total scuzabil…:), fie pentru că trebuiau reliefate și alte talente ( native ) ale fostului ofițer de armată, fie numele de Arhanghel (Gabriel) a protejat-o de ”nebunul” dornic de un tangou cu o femeie tânără și…parfumată, pe care o putea doar intui și simții, cam cum ar arată în realitate!
CREIONUL CHIMIC:
03 Mar 2016

Sfat pentru cel ce urmează să meargă la nuntă: afonia de la ”danț” se tratează cu o horă în care trebuie să ”joci” cum poți, luându-te și tu după ceilalți! Dacă nu-ți iese din prima, nu-i bai, după ce te rodezi…mai călcând în străchini sau șosete, margini de pantof de damă sau bocanc, merge și o sârbă ca pe sârmă, și se poate încheia victorios cu o periniță unde îngenunchezi față-n față c-o fătucă, fără să te ”angajezi” serios ȘI printr-un inel, iar dacă ți-a plăcut prea TARE, pupăcitul pe obraz se poate repeta DACĂ, ai deasupra capului pus dinainte…niște vâsc! Dacă-o dă pe d-astea moderne, te scuzi că nu știi break-dance, dar ceri imperios - hard rock…datul din cap într-o veselie, oxigenează creierul și te face să ai cel mult tensiune, dar scapi basma curată și ești perceput, cool!
CREIONUL CHIMIC:
03 Mar 2016

În privinta dichiselii, io știu ce să zic?! Dacă dama CADE-n plasă dar se trezește c-a fost ”înșelată”-n așteptări? Adică botoni de botoni…de aur sau suflați pe ici, pe colo… cu mucul de la țigară ars în scrumieră, dar alături NU de un mahăr cu mulți bani, nu mai zic de un mason, că ăia ascultă mai întâi de șefii de deasupra lor, adesea doar de Arhitectul ”Universului” lor…iar faza cu bricheta, nu prea mai merge fiindcă s-a modernizat!
CREIONUL CHIMIC:
03 Mar 2016

Dacă spre exemplu - tipa, tutungioaică de fel, vrând să se lase de așa ”sport”, a trecut pe d-alea electrice (sau electronice) și-atunci să vezi ce-alergi să-i încarci bateria sau să-i faci rost în miez de noapte de rezerve lichide, aromate… mai bine îi iei o narghilea, dar o s-o vezi metamorfozându-se într-un Shere Khan, și ce te faci?! Mai bine îi faci cadou o pipă și tutun aferent ”sportului” care miroase frumos, nu puturos, dar să te-aștepți la filozofeală toată noaptea, despre cine pe cine-a omorât, transformându-se-ntr-un Sherlock Holmes, în fuste sau în blugi mulați, având în partea de sus - bluze sau tricouri cu sau fără…centru înaintaș! Io zic și de-o havană, dar nu cred că cineva vrea să se vadă față-n față c-o Monică:), iar el să se simtă - un Bill Clinton…mioritic, no?
PARADISUL CRACILOR
03 Mar 2016

Parfumul acopera mirosurile reale , ale femei . Iar ele miroae doar bani indiferent daca sint in slitul de la pantaloni . Printe primi muncitori ai omeniri ; zidari si curvele
CREIONUL CHIMIC:
04 Mar 2016

Zice un PARADIS al CRACILOR frustrat, că femeile au miros numai pentru bani, iar parfumul (în genere), e menit să le acopere mirosul real, de parcă toate ar duhni pestilențial! Stau și mă-ntreb, cum e posibil ca unul ieșit dintr-un PARADIS de craci, având SIGUR femei la viața lui, cu toată gândirea lui napoleoniană...își încadrează oare neamul (mama, sora), în aceeași categorie? Generalizarea, bat-o vina...E DE VINĂ! Totuși, nește concluzii sunt necesare: 1. Dacă femeile nu sunt atente pe cine iau de bărbat, vor fi trăi de pe urma alocațiilor de copii, vor mânca la cantina socială și vor cere ajutor NU de la bărbatul lor, ci de la Antena 1. 2. Știu despre expresia ”calfe și zidari”, nu și despre zidarii și curvele de la început de lume...”paradis-latino”! Poate mă vei contracara, afirmând emfatic ”bă, io sunt deștept decând eram în tata”, mama intră la alte categorii...diverse!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz