2020-04-08 12:23

Uriașă explozie în Univers

 |  22:37
Uriașă explozie în Univers

Cercetătorii sunt de părere că au identificat cea mai mare explozie de după Big Bang. De fapt, oamenii de ştiinţă de la Centrul Internaţional pentru Radioastronomie au anunţat că au observat o uriașă explozie.

Aceasta şi-a avut originea în gaura neagră din mijlocul constelaţiei Ophiuchus, aflată la 390 de milioane de ani-lumină faţă de Terra, notează Science Alert. „Am mai văzut explozii în centrele galaxiilor, dar aceasta este cu adevărat masivă”, explică Melanie Johnston-Hollitt, profesoară a Universităţii Curtin, Australia, colaboratorare a Centrului şi co-autoare a studiului în care este descrisă descoperirea. În acest sens, există și imagini, pe YouTube -https://www.youtube.com/watch?v=IutUwAk04RM&feature=emb_logo. Simona Giacintucci, cercetătoare a Naval Research Laboratory din Washington, Statele Unite ale Americii, explică faptul că gaura lăsată de respectiva explozie este îndeajuns de mare încât pot încăpea în respectivul spaţiu un obiect de 15 ori mai mare decât Calea Lactee.

A creat o gaură în norul de plasmă

Descoperirea a fost făcută datorită faptului că, oamenii de ştiinţă au folosit patru telescoape de pe întreg cuprinsul globului, printre care se numără Observatorul de raze X Chandra, operat de către NASA şi observatorul spaţial XMM-Newton, al Agenţiei Spaţiale Europene. Aceste instrumente ştiinţifice au surprins modul în care forţa exploziei a creat o gaură în norul de plasmă care înconjura gaura neagră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine