2020-08-03 15:50

Vaticanul pregătește primul SFÂNT milenial IT

 |  00:25
Vaticanul pregătește primul SFÂNT milenial IT

Vaticanul este „în ton cu vremurile” și vrea să numească primul Sfânt patron al utilizatorilor de internet. Candidatul este un tânăr informatician italian.

Un italian care a murit la vârsta de 15 ani ar putea fi numit „patronul utilizatorilor de internet”. El ar urma să se alăture patronului Web și al informaticienilor, ales de Ioan Paul al II-lea în 2002, potrivit BFMTV.

Foarte credincios, tânărul din Milano a creat site-uri web pentru preoți precum și un site despre miracolele religioase, care au devenit foarte populare. Anul trecut, Papa Francisc i-a adus un omagiu, salutând utilizarea internetului, care a făcut posibilă „comunicarea valorilor și frumuseții”. Suveranul Pontif a citat o frază din Carlo Acutis care spunea că „toată lumea se naște original dar mulți mor ca fotocopii”. Un mesaj pentru tineri, avertizându-i să nu-și piardă individualitatea pe internet.

I se pot atribui minuni?

Papa i-a atribuit un miracol adolescentului: vindecarea unui copil bolnav de șase ani. O recunoaștere care i-a declanșat beatificarea, primul pas către sfințenie. Se va efectua o anchetă pentru a vedea dacă i se pot atribui alte minuni, dar una ar fi suficientă pentru a-l canoniza. Același Papa Francisc a hotărât în ​​2014 să-l canonizeze pe Ioan XXIII, care a avut, însă, doar un miracol la activ. Această decizie ar putea servi drept jurisprudență.

Dar Carlos Acutis nu ar putea fi patronul internetului. Acest titlu aparține deja lui Isidor, episcopul Seviliei, declarat „patronul web-ului” și al informaticienilor de către Papa Ioan Paul al II-lea în 2002. În secolul al șaselea, el a creat o enciclopedie pentru a indexa cunoștințele, devenind „precursorul Google”, după cum notează Los Angeles Times.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-03Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
03 Iul 2020

tehnologia poate face mult bine sau mult rau depinde de cine o controleaza.Incepand cu primele unelte care puteau fi folosite ptr a prepara mancarea,sau pentru a face crime,la fel e si cu internetul sau telefonia mobila.depinde cine o controleaza//in general cei care controleaza tehnologiile avansate sunt personaje diabolice,malefice(cu unele mici exceptii).Vezi cazul SOROS,un diavol 100%
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz