2020-07-09 13:10

Vrednicie

 |  18:17

Cezar Pârlog

Cu mătura pe la cuier. Mai bine cu aspiratorul. Era în debara. Îl găsesc în balcon. Dormitorul, juma’ de hol şi tot atîta sufragerie-s gata rapid. Eficienţă maximă. Zgomot, putere, aer şi absorbţie, „Philips Turbo”. Ferestrele deschise. Bat perna. Scutur pătura; să nu rămînă vreun fir de orice păr. Ce-or zice vecinii? Las’ că ăştia-s băieţi deştepţi, zîmbesc şi invidiază. Dau jos cearşaful. Pun un ac de siguranţă la capăt ca să-l aşez după în aceeaşi poziţie.

Dacă l-aş pune invers şi cineva ar vedea schimbarea, s-ar uita lung şi întreba curios, „dar de ce?” La baie spăl cada, verific gresia, încă două fire de păr negru şi lung, veah! caut orice obiect uitat sau lăsat cu bună ştiinţă, asta ar mai lipsi! Spăl farfuria şi paharele. Ultima gură de vin e scursă-n gît, a fost buuun! Poza de nuntă pe măsuţa din sufragerie, la locul ei; a lipsit vreo două ore. Din noptieră ies cremele consoartei. De noapte şi de corp frumos. Cam mulţi bani! Vine şi-a doua pernă, exilată în şifonier. Tot de-acolo şi pijamaua. Cu ochi de vultur care-şi reperează prada de la cinci sute de metri înălţime, scrutez parchetul. Hm, încă un fir de păr! Porcărie, şi aspiratorul ăsta! Sau o fi căzut din pat, cînd l-am aşezat? Iar ferestre. Din nou scuturat pernele şi pătura. Parcă nu-i nici un miros străin. Preventiv, mă parfumez şi mă întind în pat. Dau şi prin aer. Paza bună... Paharele, încă ude, revin în vitrina din sufragerie, la locul lor. O ultimă privire: toate sînt pe unde trebuie, nici un obiect străin, vreun parfum, vreun firicel de păr. Sticla goală, body-ul negru îmbrăcat doar o dată, ambalajul lui colorat şi alte resturi cad zgomotos în ghenă.

Ce înseamnă să fii un bărbat gospodar! Şi doar am zis să nu mai aduc femei acasă, nu „se merită”.

*

(din volumul „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, în curs de apariţie la Editura Tracus Arte)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-28Parerea ta...

MIHAELA HURă
29 Ian 2016

Așadar, orice mișcare a vecinilor care indică vreo acțiune de igienizare a locuinței trebuie privită cu ochi suspicioși. Și în blocul meu sînt câțiva vecini care bat covoarele suspect de des. Hm...
MORTALă FAZA!
29 Ian 2016

Cu mătura pe la cuier…fără progres, de parcă se-adunaseră pânze de păianjen….bine, despre o anume p(l)asă întinsă tot era vorba, cu păianjen cu tot, noroc că ”victima” prinsă nu era din categoria călugărițelor care, în timpul amorului lor aprig, își devorează partenerul întreg…iar acela stă ca prostu’, acceptă să fie devorat (probabil încântat), începând (”draga” de ea) cu capul…
NOROC CU PHILIPS-UL
29 Ian 2016

(pe turbo) capabil să aspire și aerul parfumat care-a poposit pentru nițică vreme pe perne, cuverturi sau cearșafuri…dar ce folos? Fiindcă miasma era dată de aceeași marcă de parfum folosită ȘI de consoartă, și-atunci?! Pentru că i-ați cumpărat aceeași marcă și ei, ca la o adică să nu se sesizeze diferențe notabile (date în genere de PH-ul propriu) față de ”marca înregistrată”, ceea ce arată că sunteți isteț!
AAAA…
29 Ian 2016

că vedea un fir de păr negru și lung din întâmplare, iar consoarta (blondă sau roșcată) sărea în sus, găseați motivația (dinainte pregătită-n geamantanul cocoțat sus, pe șifonier) spunându-i: aseară ți-am luat CEVA – o frumusete de perucă, nu basma… pentru cazul în care mergi la bal mascat cu mine, sau mai grav… când ți-o cade părul dacă afli (cumva) cu cin’te-am înșelat! Dacă consoarta este medic (nu ginecolog, la asta e meșter soțul...-:) ci genetician, s-ar putea să descopere farsa și, după criza iminentă de nervi, s-ar putea să ierte întreaga chestiune, fiindcă meseria în sine o face să găsească răspunsuri legate de natura umană și să găsească și leacul necesar pentru aceasta, nu?
IAR DACă RIVALA
29 Ian 2016

este și deșteaptă, controlată fiind la ADN, răzbunarea, revanșa-i gata! Și, cum cui pe cui se scoate, s-ar putea să vină consoarta într-o dimineață, după o tură de noapte, roșie în obraz și cu ochii strălucitori, bine-dispusă, ușor obosită dar binevoitoare găsind pâine proaspăt cumpărată, mâncare stângaci făcută dar îndrăgită de burlaci, pe masă (cartofi prăjiți cu ouă, de altfel gustoasă) , o casă aerisită, plus ...o curățenie lună (cum se zice...).
P.S.
29 Ian 2016

Ce face domnule amorul interzis din oameni? Pe unii mai frumoși, roșii-n obraz, degajați, cu milă și înțelegere pentru încornorați, deveniți dintr-o dată suportabili, din nou agreabili, iar pe alții – mari gospodari, cu condiție fizică de invidiat!
P.P.S.
29 Ian 2016

Și totuși...DE CE se bat covoarele numai în ajun de Paști sau de Crăciun? Pentru că există hoteluri, unde se face curat în fiecare zi...numai cameristele știu cât trebăluiesc, până înnebunesc! Dar poate-i mai hazos așa – rahatul din hoteluri este curățat și suportat de alții, iar adrenalina nu funcționează PE ATAC (la o adică), doar pe FUGI... înapoi spre casă la timp (crezându-te ”scăpat”) prin spălat, parfumat, after-shave-at, fără urme de ruj pe guler, ori de ojă semipermanentă, intrată obraznic într-un colț semi-deschis de la cămașă...spălată (e-adevărat) ulterior de mașină, dar nu înainte de a fi cercetată atent de ochiul exersat să vadă microscopic bacili, viruși, plus altele, cu-adevărat compromițătoare!
CEZAR PâRLOG
29 Ian 2016

> Mihaela Hura : aha, deci dvs faceti parte din rindul celor care șpionează, vecinii respectabili care nu scuipă pe scară și zice „săru” mîna”!... Urît vă șade doamnă!.. ;-)
ANONIM
29 Ian 2016

Da domnule, mișcarea întreține sănătatea, deci totu-i spre bine. Cu alte cuvinte - o minte fericită într-un corp sănătos. Fericita si sanatoasa, domle. Curatenie, miscare si fericire. Trei componente ale sanatatii!... Hai, noroc!..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz