2020-04-05 20:25

Vrei o HAINĂ inteligentă?

 |  11:04
Vrei o HAINĂ inteligentă?

Google se aliază cu EA Sports - dezvoltatorul jocului video FIFA și Adidas pentru a crea un material sensibil la atingere din care pot fi realizate diverse articole vestimentare.

Google lucrează de mai bine de 5 ani la proiectul Jacquard - un set de invenții care fac posibil ca hainele să primească sarcini prin gesturi sau atingere, acestea urmând să fie folosite ca extensii ale activităților digitale ale posesorilor (după cum se poate vedea aici - https://www.youtube.com/watch?v=qObSFfdfe7I&feature=emb_title). Într-o animație postată pe Twitter, logo-urile Adidas, FIFA Mobile și Jacquard apar împreună cu sub eticheta „Play Connected” și "10 martie" - data la care se presupune presupune că vor fi anunțate mai multe detalii despre noua colaborare.

Tehnologie direct în țesătură

Prin proiectul Jacquard, Google vrea să încorporeze țesături sensibile la atingere în haine și accesorii. Acestea sunt conectate la un computer minuscul care se poate conecta la un smartphone pentru a controla funcții precum volumul muzicii prin simpla atingere a materialului. Compania americană a lansat deja câteva produse: un rucsac intelingent (în colaborare cu Saint Laurent) și mai multe modele de geci denim inteligentă (în colaborare cu Levi's), care sunt disponibile pe site-ul proiectului.

Practic, ideea Google este ca tehnologia să fie inclusă direct în materiale, în locul coaserii sau lipirii unui dispozitiv electronic pe o țesătură convențională. "Jacquard este o panza alba pentru industria modei. Designerii o pot folosi ca pe oricare material, adaugand noi straturi sau functionalitati modelelor lor, fara sa stie nimic despre electronica", potrivit paginii web a proiectului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine