2020-07-10 03:33

Vrei să îți dai pe spate prietenii, dar și dușmanii? Fă brioșe trufașe, ca Prințesa Polonic!

 |  02:28
Vrei să îți dai pe spate prietenii, dar și dușmanii? Fă brioșe trufașe, ca Prințesa Polonic!

Da, sună cam bizar, dar Prințesa Polonic există, așa cum există și brioșele trufașe, ori dușmanii și prietenii din viața ta…

Desigur, te-ai plictisit să pui pe masa același tort spălăcit pe care invitații tăi s-au plictisit și ei să îți tot spună că e nemaipomenit. Și desigur printre invitații tăi la vreo masă festivă nu se află numai prieteni…Ce ai putea face, așa un dulce deosebit, fantastic, ceva care să îi dea pe toți pe spate și să îi amuțească. Soluția ar fi un împătimit al gătitului care are blog. Și de acolo să “furi” o rețetă. Bine, totul e să îți și iasă.

De exemplu, prezentatoarea TV Anca Rusu are blogul culinar „Prinţesa Polonic” - așa se numește și e plin de reţete şi bunătăţi. De ce și-a numit blogul așa? “Cred că mă descrie perfect ca femeie la cratiţă ce sunt!”, spune Anca Rusu.

Iată reţeta ei de brioşe trufașe! Care, pe lângă numele cu care îi vei nenoroci pe meseni, arată și bine.

Rețeta

“Pentru brioşe trufaşe aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 80 g miez de nucă, 120 g zahăr (îl recomand pe cel brun din trestie de zahăr), 50 g de seminţe crude amestecate (de dovleac, floarea soarelui, susan), 65 g fulgi de ovăz, 50 g de stafide, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 linguriţă de scorţişoară, 120 g de unt, 250 g de iaurt, 2 ouă, 1 morcov, 1 linguriţă de sare. Primul pas este să mărunţiţi cu mâna miezul de nucă. Amestecaţi apoi 2 linguri de miez de nucă, 2 linguri de seminţe, 2 linguri de fulgi de ovăz şi 2 linguri de zahăr şi puneţi-le deoparte. Acesta va fi toppingul. Încingeţi cuptorul la 200 de grade şi pregătiţi tava pentru brioşe cu hârtiuţe speciale (le găsiţi la Ikea). Din acest moment au mai rămas 3 paşi simpli.

Totul în 3 pași

Amestecaţi restul miezului de nucă, zahărul, seminţele, fulgii de ovăz, stafidele, făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara într-un bol.

Topiţi untul într-o tigaie. Luaţi-o de pe foc şi adăugaţi amestecând, iaurtul şi apoi ouăle bătute. Turnaţi amestecul peste celelalte ingrediente, adăugaţi morcovul ras şi amestecaţi cu o spatulă.

Umpleţi formele de brioşe cu compoziţia obţinută, presăraţi câte o lingură de topping şi daţi tava la cuptor pentru 20 de minute! Cu siguranță vei obține “efectul Wow”, că tot se poartă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz