2020-04-05 23:41

Wow, unde vor să plece românii de Sărbători. De unde au bani?

 |  14:08
Wow, unde vor să plece românii de Sărbători. De unde au bani?

Dacă ești tipul de călător spontan căruia îi place să trăiască aventura fără prea multe planuri, atunci probabil vei fugi de acasă! Oriunde te pot duce picioarele, fie că bați străzile romantice din Paris sau că descoperi bijuteriile ascunse din orașul tău.

Cea mai bogată imaginație poate deveni realitate, iar priveliștile care îți taie respirația, șampania cu căpșuni servită în cada cu spumă, farfuriile pline cu delicatese la cină și o armată de oameni gata să îți îndeplinească orice dorință chiar există. Da, dar unde? Unde să fugi?

Așa, orientativ, iată ce mai prefer românii în materie de călătorii, potrivit portalului momondo. Deși vacanțele de Crăciun sau Revelion sunt printre cele mai scumpe din întreaga perioadă a anului, românii continuă să se bucure de experiențe inedite în alte țări. La nivel național, cea mai căutată destinație pentru perioada care cuprinde sărbătorile de iarnă este Dubai. Temperaturile ideale pentru a vizita „orașul recordurilor mondiale” contribuie din plin la alegerile turiștilor români, pe lângă prețurile tot mai atractive ale biletelor de avion. Prețul mediu al unui zbor în această perioadă a scăzut față de anul precedent cu aproximativ 5%, ajungând acum la 395 euro, în medie, potrivit  portalului momondo. Viena, Londra, Roma și Phuket completează clasamentul celor mai căutate 5 destinații pentru zborurile cu plecare din România.

Și, surpriză!

 

Cele 5 destinații preferate la nivel național sunt și puternic influențate de zborurile din Otopeni. În ceea ce privește orașul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinații de iarnă par să fie Malta, Roma și Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des în căutările ieșenilor sunt Londra, Roma și Milano. Londra este prima opțiune și în căutările de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava și Bacău.

Și, surpriză! Au apărut orașe noi în topul căutărilor. Miami, Denpasar (Bali), Varșovia și New York au crescut în topul preferințelor românilor, ajungând printre cele mai căutate 20 de destinații pentru perioada vacanței de iarnă. Astfel au fost devansate destinații precum Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri Lanka), Larnaca sau Bruxelles, care făceau parte din acest clasament în anul anterior. Dintre cele mai căutate destinații pentru iarnă, de cea mai mare creștere a interesului românilor se bucură Miami, care a urcat 18 poziții față de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborând 24 de poziții.

Bun, acum întrebarea care sigur se află pe buzele dumneavoastră este “De unde au românii bani pentru călătoriile astea costisitoare?. Ei bine asta e altă poveste, pe care, statistic vorbind, tot portalul momondo ar trebui să o rezolve


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine