2020-08-07 22:15

22 februarie, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”: Bodochi în “Omul cu mârţoaga”

 |  15:26
22 februarie, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”: Bodochi în “Omul cu mârţoaga”

O comedie clasică românească, amestec de satiră, idealism şi gravitate, în care eroul, un modest arhivar, este mistuit de pasiunea pentru cai şi, dintre ei, de cea mai jalnică mârţoagă. Să crezi cu fanatism în visul tău, strigă peste ani personajul lui George Ciprian, ca un Don Quijote de secol trecut.

Astăzi, într-o lume care nu mai crede în miracole, dar are atâta nevoie de ele, eroul lui George Ciprian e simbolul umanităţii umilite, însă învingătoare prin forţa unui destin exemplar, iar mârţoaga sa, cu încheieturile la fel de elastice ca la premiera din 1927, continuă să ne tulbure. În această piesă de teatru, actorul Marius Bodochi interpretează rolul unul inspector general.

Marius Bodochi a absolvit Institutul de Teatru din Târgu-Mureş, clasa profesorului Constantin Codrescu, promoţia 1982. Între 1991 şi 2000 a fost profesor de an, lector universitar la Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj, Facultatea de Litere, Catedra de Teatru. Debutează în 1982, ultimul an de studenţie, pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, cu rolul Cristopher Flanders din "Trenul nu mai opreşte aici" de T. Williams. Joacă pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti din 2004. A făcut creaţii memorabile în rolurile Constantin din "Săptămâna luminată"- regia Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional Cluj, Dionyssos din "Bacantele"- regia Mihai Măniuţiu, Regele din "Regele moare"- regia Victor Ioan Frunză la Theatrum Mundi (2002), Antonio Salieri din "Amadeus" - regia Marcel Top la Opera Naţională Bucureşti (2010).

"Marius Bodochi este unul dintre puţinii, rarii actori care au forţa să exprime cu atâta eleganţă un astfel de personaj (Antonio Salieri din "Amadeus" de Peter Shaffer, regia Marcel Top). Aş spune despre Marius Bodochi că este un artist, un creator al imaginii din toate unghiurile ei, psihologic, până la identificare fizică, prin puterea de expresie, prin nuanţele subtile pe care numai un mare artist le sesizează la un personaj de factura lui Salieri." (“Curentul Internaţional New York”).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz