2019-10-14 04:34

22 iunie, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”: Tamara Buciuceanu emoţionează în “Mamouret”

 |  16:08
22 iunie, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”: Tamara Buciuceanu emoţionează în “Mamouret”

Jean Sarment, autorul piesei, spunea despre “Mamouret”  în 1941: "Am adus pe scenă o poveste care îi poate emoţiona pe toţi cei care, dincolo de ironia defensivă, şi-au păstrat inima tânără şi veselă. O piesă comică, clară şi aerisită, în care finalul e aidoma începutului, închizând cercul."

Cea care interpretează rolul Mamouret, este marea actriţă a scenei româneşti Tama Buciuceanu Botez.

Între 1948 şi 1951 Tamara Buciuceanu frecventează Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași, însă în anul IV de studii se transferă la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălțățeanu (asistentă Sorana Coroamă). Este una dintre reprezentantele generației de aur a teatrului românesc. Este supranumită "Doamna comediei românești", fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". În anul 2009 a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și 57 de ani de cariera impresionantă în teatru și în film.

A jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de Comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași. A avut roluri importante în teatru în piese precum "Coana Chirița", "Romeo și Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Așteptând la arlechin", "Domnișoara Nastasia", "Mamouret" etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa "Dimineață pierdută" după Gabriela Adameșteanu. De asemenea, Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionantă și în televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. TVR Media a lansat în 2006 DVD-ul "Tamara Buciuceanu" ce cuprinde o selecție din aparițiile sale memorabile în programele de divertisment ale Televiziunii Române. A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996). Actriţa nu are copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639567-01-27

Mai multe imagini:
22 iunie, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”: Tamara Buciuceanu emoţionează în “Mamouret”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Tamara Buciuceanu Botez rămâne la Terapie intensivă. Medicii au oferit ultimele detalii despre starea actriţei Avem veşti de la Spitalul Elias, despre actriţa Tamara Buciuceanu Botez. Marea doamnă a teatrului românesc este în continuare internată la Terapie intensivă. Actriţa a ajuns la spital, din cauza problemelor cardiace
05 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray