2020-06-05 10:29

A murit chitaristul lui Elvis Presley

 |  17:33
A murit chitaristul lui Elvis Presley

Scotty Moore, chitaristul din trupa lui Elvis Presley, a murit în reședința sa din Nashville, la vârsta de 84 de ani, informează nme.com.

Moore l-a cunoscut pe Presley prin Sam Phillips, directorul casei de producție Sun. Scotty Moore a fost cel care a cântat la chitară în trupa lui Elvis, când legendarul artist a lansat prima sa piesă, "That’s All Right (Mama)", în 1954.

Alături de basistul Bill Black, de toboșarul DJ Fontana și de trupa de blacking vocals The Blue Moon Boys, el a cântat împreună cu Elvis faimoasele piese ‘Jailhouse Rock’, ‘Blue Suede Shoes’, ‘Mystery Train’ și ‘Hound Dog’.

Moore a cântat și cu alți muzicieni celebri, în afară de Presley, printre care Carl Perkins, Jeff Beck, Ringo Starr și Ronnie Wood.

Keith Richard, chitaristul de la trupa The Rolling Stones a declarat că Moore a fost idolul său: "Când am auzit prima oară piesa Heartbreak Hotel, am știut ce vreau să fac mai departe în viață. Era clar ca bună ziua. Tot ce voiam să fac în viață era să fiu în stare să cânt la chitară ca Moore. Toți voiau să fie ca Elvis, eu voiam să ajung ca Scotty.", a spus Richards.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine