2020-07-03 13:27

A murit, la 79 de ani, actorul american Peter FONDA, celebru pentru rolul din filmul „Easy Rider”

 |  11:19
A murit, la 79 de ani, actorul american Peter FONDA, celebru pentru rolul din filmul „Easy Rider”

Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul `Easy Rider", fiul lui Henry Fonda şi fratele lui Jane Fonda, a murit, vinery, la vârsta de 79 de ani, în urma unui stop respirator provocat de cancerul la plămâni de care suferea, a anunţat familia sa într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP, preluat de Agerpres.

„Cu adânc regret împărtăşim vestea că Peter Fonda a murit", a anunţat familia.

Peter Fonda a murit la domiciliul său din Los Angeles, înconjurat de familie.

„În timp ce deplângem moartea acestui om bun şi demn, ne dorim să celebrăm cu toţii spiritul său invincibil şi dragostea lui de viaţă. În onoarea lui Peter, vă rugăm ridicaţi un pahar pentru libertate", se menţionează într-un comunicat al familiei.

Peter Fonda s-a născut la New York, fiind fiul celebrului actor Henry Fonda şi al lui Frances Seymour Brokaw, o femeie din lumea mondenă a metropolei americane.

Filmul care l-a făcut celebru a fost „Easy Rider" (1969), în care a jucat alături de Dennis Hopper, şi la a cărui scenariu a contribuit. Fonda a fost apoi nominalizat la premiul Oscar pentru scenariu original pentru contribuţia sa. „Easy Rider" a devenit unul dintre filmele culte ale contra-culturii americane din anii '60.

În 1997, Peter Fonda a fost nominalizat pentru cel mai bun rol masculin cu filmul „Ulee's Gold". În cele din urmă a obţinut Globul de Aur pentru acest film.

Ultimul său film, "The Last Full Measure", cu Samuel L. Jackson, Morgan Freeman şi Laurence Fishburne, urmează a fi lansat la finalul lui octombrie în SUA. Fiica lui Peter Fonda, Bridget Fonda, este şi ea actriţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz