2020-07-07 03:41

A murit actriţa Patricia Neal

 |  16:59
A murit actriţa Patricia Neal

Actriţaamericană Patricia Neal, deţinătoare a unui premiu Oscar şi a unui Tony, amurit duminică, la vârsta de 84 de ani, în locuinţa sa din Massachusetts (SUA),transmite AFP. Potrivit ediţiei de luni a New York Times, cauza exactă adecesului nu a fost făcută publică, însă Patricia Neal a suferit trei atacuricerebrale, a fost ulterior parţial paralizată şi nu a putut vorbi mult timpdupă aceste accidente. Actriţa a fost recompensată cu un premiu Tony înainte dea împlini 21 de ani, în urma debutului său pe Broadway, în piesa lui LillianHellman - "Another Part of the Forest". Ea şi-a început cariera încinema în 1949, în comedia "John Loves Mary", unde a jucat alături deactorul Ronald Reagan, care ulterior a devenit preşedintele Statelor Unite aleAmericii.

În 1964,Patricia Neal a obţinut un premiu Oscar pentru rolul din "Hud", deMartin Ritt, în care a jucat alături de Paul Newman. Însă un an mai târziuactriţa a suferit trei atacuri cerebrale şi a rămas în comă trei săptămâni. Atrebuit apoi să reînveţe să meargă şi să vorbească.

A maijucat în filme precum "For the Love of May" (2000), "Heidi,fetiţa munţilor" (1993), "A Mother's Right: The Elizabeth MorganStory" (1992) şi "Mic dejun la Tiffany" (1961).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz