2020-02-23 04:59

A murit regizorul francez Claude Chabrol

 |  16:42
A murit regizorul francez Claude Chabrol

Regizorulfrancez Claude Chabrol, reprezentant al Noului Val Francez alături de Jean-LucGodard şi Francois Truffaut, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 80 deani, potrivit AFP. A fost "un cineast francez uriaş, liber, impertinent,politic şi prolix", a declarat Christophe Girard, responsabil pe culturăal Primăriei din Paris, care a anunţat decesul.

Născut pe24 iunie 1930 la Paris, Chabrol a regizat pelicule precum "FrumosulSerge" (1958), "Ceremonia" (1995) sau "Mulţumesc pentruciocolată" (2000).

RegizorulClaude Chabrol a fost un reprezentant de seamă al "Noului Val" dincinematografia franceză, devenit cunoscut la sfârşitul anilor '50 şi începutulanilor '60. Ca şi ceilalţi colegi ai săi din "Noul val" - Jean-LucGodard, François Truffaut, Eric Rohmer şi Jacques Rivette -, Chabrol a fost maiîntâi critic de film pentru influenta revistă “Cahiers du Cinema”, înainte de aîncepe o carieră în regia de film. De multe ori caracterizat drept cel maicomercial dintre regizorii Noului Val Francez, Chabrol, fost critic de film,specialist în Hitchcock, a rămas un regizor prolific şi popular în timpulcarierei sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine