2020-02-16 21:14

Actori români, premiaţi la Festivalul de Film de la Sarajevo

 |  18:23
Actori români, premiaţi la Festivalul de Film de la Sarajevo

Mirela Oprişor, din filmul "Marţi, după Crăciun", a obţinutpremiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Sarajevo, întimp ce regizorul Bogdan Mustaţă a fost recompensat cu premiul Eurimages de30.000 de euro pentru proiectul de lungmetraj "Lupul", informeazaMediafax. Pe de altă parte, coproducţia românească "BibliothèquePascal", de Szabolcs Hajdu (Ungaria/ Germania/ Marea Britanie/ România),inclusă de asemenea în competiţia de lungmetraj, a obţinut distincţiileacordate de CICAE (International Confederation of Artistic Cinema) şiCineuropa.

Mirela Oprişor joacă rolul Adrianei, soţia înşelată din filmul"Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean. Pelicula, selectatăîn competiţia de lungmetraj a Festivalului de la Sarajevo, spune povestea luiPaul Hanganu (Mimi Brănescu), care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor)de 10 ani. Au o fetiţă de 8 ani, Mara. De 6 luni, Paul are o relaţieextraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog în vârstă de 27 deani. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femeiîn aceeaşi încăpere pentru prima oară. Totodată, proiectul de lungmetraj al luiBogdan Mustaţă, "Lupul", prezent pe piaţa de film, CineLink, încadrul celei de-a 16-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo, a obţinuto finanţare de 30.000 de euro de la fondul Eurimages.

Filmul "Bibliothèque Pascal" spune povestea Monei Paparu,cetăţean român de origine maghiară. Plecată la mare, Mona Paparu îl întâlneştepe Viorel (Andi Vasluianu), un urmărit general, care o fascinează prinimaginaţia sa bogată. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii RăzvanVasilescu, Oana Pellea, Marius Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin şiFlorin Piersic Jr. Juriul competiţiei de lungmetraj de ficţiune la ediţia 2010a Festivalului de Film de la Sarajevo a fost prezidat de regizorul român CristiPuiu. În cadrul acestei ediţii a festivalului a fost premiat şi Cătălin Muşatpentru scurtmetrajul "The Ticket Collector", produs prin programulSarajevo City of Film. Cătălin Muşat a primit, marţea trecută, premiul învaloare de 2.000 de euro pentru realizarea celui mai bun film în cadrulprogramului Sarajevo City of Film 2010.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine