2020-07-04 03:15

Adio caltaboși, sărmaluțe, piftie și șorici? Care vedete nu vor nici măcar să audă de porc

 |  13:51
Adio caltaboși, sărmaluțe, piftie și șorici? Care vedete nu vor nici măcar să audă de porc

Românii care abia așteaptă să taie porcul de Ignat (20 decembrie) se pare că sunt din ce în ce mai puțini. Se spune că tradiţia sacrificării porcilor de Crăciun se pierde în România. Că tot mai puțini români mănâncă porc de Sărbători. De vină ar fi pesta porcină, noile reglemetări și…viața sănătoasă!

Ei bine, mai ales vedetele sunt adeptele principiului de viață sănătoasă. A mânca sănătos incluzând anumite alimente și eliminându-le pe altele. Printre care și carnea de porc. 

Adepta unui stil de viaţă sănătos, Carmen Brumă mănâncă la micul dejun fulgi de ovăz cu stafide,nuci şi migdale. La prânz consumă o salată cu măsline şi piept de pui,iar seara alege o supă de legume. Vedeta nu mănâncă mezeluri,carne de porc sau fast-food. Alex Velea a scos definitiv din alimentația sa carnea de porc. De exemplu, preferă sarmalele cu carne de pasăre. Potrivit mărturisirilor artistului de-a lungul timpului, acest obicei de a nu mânca porc îl are din adolescență și nu i l-a impus nimeni.

Nu pun gura pe porc

 

Olivia Steer este adepta stilului raw-vegan. De mult timp ea promovează beneficiile stilului său de viață, explicând cum reușește să se hrănească sănătos. Adică sută la sută cu 100% cu preparate făcute fără foc (fără să fie procesate la flacără). Olivia Steer a introdus stilul raw-vegan și în viața copiilor săi, eliminând produsele din carne pe care le consideră dăunătoare sănătății. Cum ar fi porcul. Salata de spanac cu brânză fermentată de macadamia și rulourile de dovlecei umplute tot cu brânză de macadamia sunt mâncărurile ei preferate. Hmm…

O altă vedetă care nu pune gura pe carne de porc de Sărbători este Anca Țurcașiu. Vegetariană convinsa, artista a îmbrățișat stilul de viață sănătos de mulți, mulți ani. Ea nu consumă carne de niciun fel si nici grasimi animale. Irina Loghin este vegetariană de peste 30 de ani și la fiecare Crăciun gătește minunat, dar fără carne: „De Crăciun îmi fac sărmăluțe din pește  și îmi plac mult”, apune artista.

Actrița și prezentatoarea TV Paula Chirilă este și ea vegetariană. De Crăciun face sarmale cu carne de porc pentru familie, iar pentru ea doar cu orez si ciuperci. De asemenea, pentru familie pregătește exact ceea ce se pune pe masa de Crăciun, iar pentru ea face doar multe salate.

Andreea Raicu nu mai mănâncă nici ea carne de ani buni (inclusiv carne de porc, bineînțeles). Ea își îndeamnă fanii pe blogul său să renunțe în a mânca preparate din carne și pune zilnic, pe blogul personal, informatii utile despre nutriție și alimentatie. La modul general, ea recomandă foietajele umplute cu legume sau cârnații, burgerii, chiftelele și hot-dogii din soia. De menționat că vegetarienii nu consumă carne, dar mănâncă brânză, ouă, iaurt sau lapte, în timp ce veganii exclud din dietă toate produsele de origine animală și nici nu poartă haine realizate din piele de animale.

Cu porc ori fără, alegerea alimentară de Crăciun îi aparține fiecăruia – vedetă sau mai puțin vedetă…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz